ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτες αντιδράσεις από τον διεθνή Τύπο

22:16 - 17 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
Πρώτες αντιδράσεις από τον διεθνή Τύπο
Δεκάδες τηλεοπτικοί σταθμοί απ' όλο τον κόσμο, ειδησεογραφικά πρακτορεία, φωτογράφοι και δημοσιογράφοι βρέθηκαν την Τετάρτη στη Βουλή για να καλύψουν την ψηφοφορία για την εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

Ήταν τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον και τόσο πολλοί οι ενδιαφερόμενοι που το περιστύλιο αποδείχθηκε  πολύ μικρό για να προστατεύσει τις συνολικά 34 κάμερες που είχαν στηθεί ώστε προκρίθηκε η λύση της τέντας, για να μπορέσουν όλοι να πάρουν θέση. 


Όπως ήταν φυσικό με την παρουσία τόσων μέσων η αποτυχία του ελληνικού κοινοβουλίου να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην πρώτη ψηφοφορία, έκανε το γύρο του κόσμου.


Το πρακτορείο Bloomberg σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, υπενθύμισε ότι οι πρόωρες εκλογές είναι κοντά και τόνισε ότι αυτή η προοπτική αυτή προκαλεί αναταραχή στις αγορές και στην Ελλάδα, ξυπνώντας μνήμες του 2012. 


Σύμφωνα με το Associated Press οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμα απέχει πάρα πολύ από τους 200 που απαιτούνταν και προσθέτει ότι πλέον απαιτείται η υποστήριξη της αντιπολίτευσης ή των ανεξάρτητων βουλευτών για να εξασφαλιστεί η ψήφιση του υποψηφίου της Ν.Δ


Το France 24 από την πλευρά του αναφέρει ότι η κυβέρνηση του Αν. Σαμαρά απέτυχε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη στήριξη από 200 βουλευτές για να εκλέξει πρόεδρο της δημοκρατίας από τον πρώτο γύρο.

Για πιθανότητα «ελληνικής τραγωδίας» σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές κάνει λόγο η Deutsche Welle, επικαλούμενη σχόλια οικονομικών αναλυτών σε διεθνή μέσα ενημέρωσης και πρακτορεία. Το γερμανικό δίκτυο σχολιάζει την αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να κερδίσει μεγαλύτερο μέρος ανεξάρτητων βουλευτών στην υπερψήφιση του Σταύρου Δήμα και προσθέτει, ότι, εάν η εκλογή του δεν επιτευχθεί, έστω στην τρίτη ψηφοφορία, «θα μπορούσαν να υπάρξουν μοιραίες, αρνητικές εξελίξεις για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας».


«Εάν η Ελλάδα υπερβεί την σημερινή πολιτική αβεβαιότητα και παραμείνει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων, η ανάκαμψή της μπορεί να συνεχιστεί. Αλλιώς, είναι πολύ πιθανό να καταλήξει σε μια οικονομική άβυσσο», ανέφερε επίσης αναλυτής, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:16 - 18 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.