ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ρώσος ΥΠΟΙΚ «κλείνει» το μάτι στην Αθήνα

22:49 - 29 Ιαν 2015 | Ειδήσεις
Ο Ρώσος ΥΠΟΙΚ «κλείνει» το μάτι στην Αθήνα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, άφησε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov μιλώντας στο CNBC. Όπως είπε η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει βοήθεια, αλλά δεν απέκλεισε μια συμφωνία μεταξύ των δυο χωρών αν η Ελλάδα υποβάλει αίτημα.

«Μπορούμε να φανταστούμε οποιαδήποτε κατάσταση, οπότε αν η τέτοια αίτηση υποβληθεί στη ρωσική κυβέρνηση, εμείς σίγουρα θα το εξετάσουμε, αλλά θα λάβουμε υπόψη όλους τους παράγοντες των διμερών μας σχέσεων, αυτά είναι όλα όσα μπορώ να πω. Αν υποβληθεί θα το εξετάσουμε», τόνισε.


Όπως σημειώνει το CNBC οι δηλώσεις έρχονται δυο μέρες μετά τις αποστάσεις που πήρε η Αθήνα στο θέμα των κυρώσεων προς τη Ρωσία.


Ο ίδιος σημείωσε ότι παρότι οι κυρώσεις ήταν επιβλαβείς για την χώρα, αυτή κατάφερε να προσαρμοστεί. «Οι κυρώσεις που ήδη επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας είχαν αρνητικό αντίκτυπο για εμάς. Όμως οι ρωσικές εταιρείες προσαρμόστηκαν και το ισοζύγιο πληρωμών προσαρμόστηκε. Το ρούβλι υποχώρησε και όπως μπορείτε να δείτε η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να συνεχιστεί».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.