ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JP Morgan: Οι τρεις τρόποι για να καλύψει η Αθήνα τις χρηματοδοτικές της ανάγκες

22:50 - 26 Φεβ 2015 | Ειδήσεις
JP Morgan: Οι τρεις τρόποι για να καλύψει η Αθήνα τις χρηματοδοτικές της ανάγκες
Την αισιοδοξία της για επιτυχή έκβαση στις ελληνικές διαπραγματεύσεις εκφράζει η JP Morgan, ενώ προτείνει και τρεις τρόπους για την κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών. 

Σε έκθεση της με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου, ο οίκος παραδέχεται πως τόσο η παράταση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης, όσο και η διαπραγμάτευση ενός νέου, θα είναι δύσκολες. Ωστόσο, οι αναλυτές παραμένουν πεπεισμένοι πως θα επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα, τονίζοντας πως η συμφωνία για παράταση της δανεικής σύμβασης ενισχύει αυτή την άποψη.


Στον αντίποδα η JPMorgan παραδέχεται πως η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντική πίεση στα δημόσια οικονομικά, καθώς η οικονομία παραπαίει και ενδέχεται να επιστρέψει σε ύφεση, τα φορολογικά έσοδα έχουν σημειώσει ραγδαία συρρίκνωση, ενώ το ισοζύγιο ενδέχεται να είναι πάλι ελλειμματικό.


Σύμφωνα με τον  οίκο η Ελλάδα θα μπορούσε να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες με:

  • αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων που γίνονται δεκτά ως εγγύηση στην αναχρηματοδότηση της ΕΚΤ. Εάν αυτό συμβεί, η ΕΚΤ πιθανότατα θα σφίξει το "λουρί" της ρευστότητας. με πρόσβαση στις καταθέσεις σε πολλούς φορείς του δημοσίου. 
  • με προσωρινή αναβολή των πληρωμών  προς τους προμηθευτές της,
  • με περιθώριο καθυστέρησης της πληρωμής των οφειλών προς το ΔΝΤ.
Τελευταία τροποποίηση στις 22:56 - 26 Φεβ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.