ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανός ΥΠΟΙΚ: Η Ευρώπη σχεδιάζει πακέτο 30-50 δισ. ευρώ - Διαψεύδουν Ντάισελμπλουμ και Γιούνκερ

19:02 - 02 Μαρ 2015 | Ειδήσεις
Ισπανός ΥΠΟΙΚ: Η Ευρώπη σχεδιάζει πακέτο 30-50 δισ. ευρώ - Διαψεύδουν Ντάισελμπλουμ και Γιούνκερ
Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση, να εξορκίζει και να μην θέλει να ακούσει κουβέντα, για παράταση του μνημονίου, ή για νέο δάνειο, αλλά τα μηνύματα που έρχονται από την από την Ευρώπη, είναι σε διαφορετικό μήκος κύματος από αυτό που εκπέμπει η Αθήνα.

Έτσι μετά τη Γερμανία, ακόμα μια χώρα, η Ισπανία, δια του  ΥΠΟΙΚ, Luis de Guindos, τονίζει ότι οι  χώρες τις ευρωζώνης βρίσκονται σε συνομιλίες για τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδας ύψους μεταξύ 30-50 δις. ευρώ.


Μάλιστα, υποστήριξε πως η Ισπανία θα συμβάλει με το 13-14% του συνολικού ποσού που θα διατεθεί στη χώρα μας. 


Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως μεταδίδει το Reuters, μία νέα συμφωνία διάσωσης θα προσφέρει πιο ευέλικτους όρους για την Ελλάδα, ενώ τονίζει ότι για την Ελλάδα  δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση εκτός από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.


Διαψεύδουν Ντάισελμπλουμ και Γιούνκερ

Ωστόσο τον Ισπανό ΥΠΟΙΚ, έσπευσε να διαψεύσει ο εκπρόσωπος τύπου του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, «Οι Ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών δεν συζητούν τρίτο πακέτο διάσωσης», τόνισε όπως μεταδίδει το Reuters. 

Τα περί τρίτου πακέτου διάσωσης διέψευσε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Δεν υπάρχουν συζητήσεις για κάτι τέτοιο» είπε ο Γιούνκερ σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνεδρίου στο Βερολίνο.

Τι έλεγαν τα δημοσιεύματα

Υπενθυμίζεται ότι δημοσιεύματα της προηγούμενης εβδομάδας επικαλούμενα ανώνυμες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα. 


Ειδικότερα, η γερμανική εφημερίδα FAZ ανέφερε σε δημοσίευμά της την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα απαιτήσει επιπλέον δάνεια αξίας 20 δισ. ευρώ μέχρι τον Ιούλιο.


Αργότερα την ίδια ημέρα, το γερμανικό πρακτορείο MNI επικαλούμενο δηλώσεις κορυφαίου αξιωματούχου της Ευρωζώνης, μετέδωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί ένα νέο δάνειο ύψους πάνω από 30 δισ. ευρώ την επόμενη διετία.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:05 - 02 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.