ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Rothschild: Η κατάσταση είναι τόσο επικίνδυνη όσο αυτή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

14:29 - 04 Μαρ 2015 | Ειδήσεις
Rothschild: Η κατάσταση είναι τόσο επικίνδυνη όσο αυτή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Προειδοποίηση ότι η παγκόσμια αστάθεια που επικρατεί αυτή τη στιγμή μπορεί να γίνει επικίνδυνη στο μέλλον απευθύνει ο 78 ετών τραπεζίτης και πρόεδρος της RIT Capital Partners, Jacob Rothschild.

Ο Rothschild χρησιμοποίησε τις εκτιμήσεις του προέδρου της τράπεζάς του στην ετήσια έκθεση της για να επισημάνει τις ανησυχίες του, σχολιάζοντας ότι εκτός από ένα «δύσκολο οικονομικό υπόβαθρο» οι επενδυτές αντιμετωπίζουν «μια γεωπολιτική κατάσταση ίσως επικίνδυνη αντίστοιχη με αυτή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου».

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι το αποτέλεσμα του «χάους και του εξτρεμισμού στη Μέση Ανατολή, της ρωσικής επιθετικότητας, και μιας αποδυναμωμένης Ευρώπης που απειλείται από την τρομερή ανεργία, η οποία σε μεγάλο βαθμό προκαλείται από την αδυναμία να αντιμετωπίσουν οι χώρες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

 

Αυτή είναι μια πολύ πιο ζοφερή εκτίμηση για την παγκόσμια κατάσταση σήμερα σε σχέση με την εικόνα που περιέγραφε ένα χρόνο πριν.

 

Στη συνέχεια, ο Jacob Rothschild αναφέρθηκε στους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία, όπως την επιβράδυνση στην ανάπτυξη της Κίνας και μια πιθανή υπερεκτίμηση της αξίας των μετοχών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.