ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο ιστορικό του χαμηλό κρατά το επιτόκιο η Τράπεζα της Αγγλίας

19:18 - 05 Μαρ 2015 | Ειδήσεις
Στο ιστορικό του χαμηλό κρατά το επιτόκιο η Τράπεζα της Αγγλίας
Στο ιστορικό του χαμηλό του 0,5% αποφάσισε να κρατήσει το βασικό της επιτόκιο η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE), καθώς και να διατηρήσει το ύψος του προγράμματος αγορών ομολόγων στις 375 δισ. λίρες.

Πιο αναλυτικά, το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας βρίσκεται από τον Μάρτιο του 2009 στο ιστορικό χαμηλό του 0,5%, ενώ το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων παραμένει αμετάβλητο από τον Ιούλιο του 2012.

 

Η κεντρική τράπεζα αναγκάστηκε να υιοθετήσει επιθετικές πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει τη ραγδαία υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας στον απόηχο της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης. Η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε 6% το 2008 και αρχές του 2009 και κατάφερε να ξεπεράσει το επίπεδο που βρίσκονταν πριν από την κρίση στα τέλη του 2013.

 

Όπως συνηθίζει όταν δεν μεταβάλλει την πολιτική της, η BoE δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το σκεπτικό των αποφάσεων της. Τα πρακτικά της συνεδρίασης θα δημοσιευτούν στις 18 Μαρτίου.

 

Οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα ξεκινήσει να αυξάνει τα επιτόκια της αρχές του 2016. Ορισμένοι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας ωστόσο έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα προτιμούσαν μια αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα, ενδεχομένως πριν το τέλος του έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.