ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεταρρυθμίσεις με νόημα... θέλει από την Ελλάδα η Μέρκελ

16:26 - 30 Μαρ 2015 | Ειδήσεις
Μεταρρυθμίσεις με νόημα... θέλει από την Ελλάδα η Μέρκελ
Στη μέγγενη συνδυασμένων πιέσεων βρίσκεται η χώρα την ώρα που οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες επί των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της κυβέρνησης βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη.
Στο κλίμα αυτό, αίσθηση προκαλεί η παρέμβαση της Μέρκελ, η οποία ακριβώς μια εβδομάδα μετά το ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι πρέπει να βγάζουν νόημα οι προτάσεις της Ελλάδας.
 
«Η Ελλάδα έχει κάποια ευελιξία να προσδιορίσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά το συνολικό πλαίσιο πρέπει να βγάζει νόημα», δήλωσε χαρακτηριστικά το μεσημέρι της Δευτέρας, από το Ελσίνκι όπου βρίσκεται, η καγκελάριος της Γερμανίας.
 
Το αν μπορεί η Ελλάδα να εκπληρώσει τις προσδοκίες μας είναι το ερώτημα, είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε: «Μπορεί να υπάρξει διαφοροποίηση στα μέτρα, όσον αφορά τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, αλλά τελικά θα πρέπει στο γενικό πλαίσιο να συμφωνούμε».
 
«Αυτό το είδαμε και στην Ιρλανδία, όταν άλλαξε η κυβέρνηση και επέλεξε να αλλάξει και ορισμένα μέρη του προγράμματος. Αλλά στο τέλος, η χρηματοοικονομική σταθερότητα της χώρας πρέπει να αποκατασταθεί. Περιμένουμε το αποτέλεσμα των συνομιλιών αυτών, και θα περιμένουμε και την αξιολόγηση των Θεσμών», κατέληξε.
 
Η ίδια τόνισε πως δεν της προκαλεί έκπληξη ότι η συζήτηση για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις διαρκεί τόσο πολύ, σημειώνοντας πως πάντα έτσι συνέβαινε. 
 
Η  κ. Μέρκελ επισήμανε ακόμα ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, τονίζοντας ότι η πολιτική της Γερμανίας ήταν πάντοτε προσανατολισμένη προς αυτήν την κατεύθυνση.
 
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, μεταφέροντας αυθεντικά την άποψη του Β. Σόϊμπλε, σχολίασε πως η Ελλάδα δεν έχει υπόβαλλε πλήρη κατάλογο προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων. 
 
Ο Φιλανδός πρωθυπουργός Αλεξάντερ Στουμπ προειδοποίησε από την πλευρά του ότι ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα, λέγοντας πως δεν πρέπει να αλλάξουν οι όροι για την παροχή βοήθειας.
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.