ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Χτυπήματα" από αέρος και θαλάσσης στην Υεμένη

22:23 - 30 Μαρ 2015 | Ειδήσεις
"Χτυπήματα" από αέρος και θαλάσσης στην Υεμένη
Κλιμακώνονται οι εχθροπραξίες στην Υεμένη, με πολεμικά πλοία να ανοίγουν  πυρ με τα πυροβόλα τους, κατά φάλαγγας που αποτελείτο από σιίτες μαχητές Χούτι και στρατιωτικούς πιστούς στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, η οποία προέλαυνε προς την πόλη Άντεν.

Είναι η πρώτη φορά, που ναυτικές δυνάμεις εμπλέκονται στη σύρραξη, με τους κατοίκους της περιοχής, να εκτιμούν ότι τα πολεμικά πλοία τα οποία άνοιξαν πυρ ανήκουν στο Ναυτικό της Αιγύπτου, που είχαν πλεύσει την περασμένη εβδομάδα διαμέσου της Διώρυγας του Σουέζ προς τον Κόλπο του Άντεν.

 

Η Αίγυπτος είναι μια από τις σουνιτικές αραβικές χώρες που συμμετέχουν στη διεθνή συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας η οποία άρχισε την περασμένη Πέμπτη να πλήττει θέσεις των ανταρτών Χούτι για να σταματήσει την προέλασή τους προς την πόλη Άντεν, το τελευταίο προπύργιο του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, όπου βρίσκεται επίσης ένα λιμάνι μεγάλης στρατηγικής σημασίας. Η Αίγυπτος δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κανένα σχόλιο όσον αφορά τις πληροφορίες αυτές.

 

Την ίδια ώρα, στα περίχωρα της πόλης του Αντεν, έχουν ξεσπάσει σφοδρές μάχες με ρουκέτες να πλήττουν πολλές περιοχές κοντά στην είσοδο της πόλης.

 

Κατά τη διάρκεια μαχών, εικοσιένα άτομα σκοτώθηκαν, όταν αεροπορική επιδρομή χτύπησε στρατόπεδο προσφύγων κοντά σε στρατιωτική εγκατάσταση.

 

Την ίδια ώρα οι υποστηριχτές Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, βομβάρδισαν με πυροβολικό και με άρματα μάχης τους αντιπάλους τους την πόλης Νταλεά βόρεια του Άντεν. Στην ίδια περιοχή πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν σε σφοδρές οδομαχίες.

 

Τέλος, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από τον αεροπορικό βομβαρδισμό που έπληξε έναν καταυλισμό εσωτερικά εκτοπισμένων στην επαρχία Χάτζα, στο βορειοδυτικό τμήμα της Υεμένης, ανήλθαν σε τουλάχιστον 45, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 65.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.