ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Ακροαριστεροί απειλούν να σκοτώσουν εισαγγελέα

15:10 - 31 Μαρ 2015 | Ειδήσεις
Τουρκία: Ακροαριστεροί απειλούν να σκοτώσουν εισαγγελέα
Ένα απίστευτο περιστατικό λαμβάνει χώρα σήμερα το μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη, όπου μέλη ακροαριστερής οργάνωσης κρατούν όμηρο έναν εισαγγελέα μέσα σε κτήριο δικαστηρίων. Προς το παρόν, άγνωστη παραμένει η τύχη του εισαγγελέα, καθώς επιβλήθηκε απαγόρευση στα τουρκικά ΜΜΕ να μεταδίδουν τις εξελίξεις.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, οι δράστες είναι μέλη του Επαναστατικού Κόμματος - Μετώπου Λαϊκής Απελευθέρωσης (DHKP-C).

 

Ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας έχουν ήδη εισέλθει στο κτήριο, ενώ νωρίτερα στο κτήριο ακούστηκαν πυροβολισμοί.

 

Ήδη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν ήδη φωτογραφίες που απεικονίζουν τον εισαγγελέα φιμωμένο, με έναν ένοπλο της οργάνωσης να έχει ακουμπήσει το πιστόλι του στο κέφαλι του δικαστικού.

 

turkey2

 

Πρόκειται για τον εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, στις συγκρούσεις γύρω από το πάρκο Γκεζί.

 

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος halkinsesi.tv, οι δράστες έχουν δώσει στην αστυνομία διορία μέχρι τις 15:36 μ.μ. ώρα Τουρκίας για να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους.  Ωστόσο, μετά την παρέλευση του τελεσιγράφου αυτού, η τύχη του εισαγγελέα παραμένει άγνωστη, καθώς η τουρκική δικαιοσύνη έχει επιβάλει απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών σχετικά με την ομηρία στα τουρκικά ΜΜΕ.

 

Συγκεκριμένα, το DHKP-C απαιτεί ζωντανή ομολογία από τους αστυνομικούς που σκότωσαν τον Ελβάν, την απόδοση δικαιοσύνης στους αυτουργούς από «λαϊκό δικαστήριο» και την απαλλαγή όσων κατηγορούνται για συμμετοχή στις πορείες που έγιναν ως ένδειξη αλληλεγγύης στο θύμα.

 

sw4

 

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Μαρτίου 2014 ο Ελβάν έχασε τη ζωή του, έπειτα από 269 ημέρες αφού έπεσε σε κώμα λόγω δακρυγόνου που τον έπληξε στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που είχαν πυροδοτήσει τα σχέδια της τότε κυβέρνησης Ερντογάν για το Πάρκο Γκεζί, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

 

Ο πατέρας του άτυχου νεαρού σήμερα ζητά να αφήσουν ελεύθερο τον όμηρο.  Συγκεκριμένα, ο πατέρας του, Σαμί Ελβάν, είπε πως ο εισαγγελέας πρέπει να απελευθερωθεί, τονίζοντας ότι το αίμα δεν μπορεί να ξεπλυθεί με αίμα.

 

«Ο γιος μου είναι νεκρός. Δε θέλω κανείς άλλος να πεθάνει», είπε χαρακτηριστικά.  Μάλιστα, ο πατέρας του αδικοχαμένου παιδιού λαμβάνει μέρος στις διαπραγματεύσεις με τους ακροαροστερούς που κρατούν όμηρο τον εισαγγελέα, ζητώντας τους να τον αφήσουν ελέυθερο. Εκτός από τηλεφωνική συνομιλία μαζί τους, ο Σάμι Ελβάν μετέβη στο σημείο για να έχει απευθείας επαφή με τους δράστες.

 

Η υπόθεση ανατέθηκε στον εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ προ εξαμήνου.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:27 - 31 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.