ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολιτική κρίση στους Χριστιανοκοινωνιστές, λόγω Ελλάδας

16:29 - 31 Μαρ 2015 | Ειδήσεις
Πολιτική κρίση στους Χριστιανοκοινωνιστές, λόγω Ελλάδας
Την παραίτησή του από την θέση του αντιπρόεδρου των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), υπέβαλλε ο Πέτερ Γκαουβάιλερ, μετά την  σύγκρουσή του με τον ηγέτη του κόμματος  για το θέμα της επέκτασης της βοήθειας προς την Ελλάδα.
Ο Γκαουβάιλερ σφοδρός επικριτής της πολιτικής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και του Eurogroup για τη διάσωση των χωρών του ευρώ, έχει ψηφίσει εναντίον των «πακέτων» βοήθειας για την Ελλάδα, αλλά και εναντίον της σύστασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης. 
 
Εκτός αυτών, ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος των  Χριστιανοκοινωνιστών είχε προσφύγει και  στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικός ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης και η πολιτική της ΕΚΤ.
 
Ο  Πέτερ Γκαουβάιλερ, επικαλέστηκε ως λόγο για την παραίτησή του,  την αντίθεσή του   σε αυτά που καλείται να ψηφίσει στη Βουλή, με αυτό που αντιπροσωπεύει εδώ και χρόνια ενώπιον του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου και ενώπιον των ψηφοφόρων του. 
 
Ταυτόχρονα εκφράζοντας την θέση του για την Ελλάδα δηλώνει ότι τα κράτη που βρίσκονται σε κρίση θα πρέπει να λαμβάνουν βοήθεια εάν εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις και αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους. 
 
Παράλληλα υιοθετεί τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης  για τη βιωσιμότητα του χρέους, λέγοντας ότι «το χρέος της Ελλάδας, όπως έχουν δηλώσει ο έλληνας πρωθυπουργός και ο νέος υπουργός Οικονομικών με ειλικρίνεια είναι μη βιώσιμο». 
 
Τέλος προσθέτει ότι δεν κατανοεί για ποιο λόγο η ψήφος του κατά της επέκτασης του προγράμματος βοήθειας, θεωρείται παραβίαση των κανόνων του CSU.  
Τελευταία τροποποίηση στις 17:12 - 31 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.