ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νεκρός ο Τούρκος εισαγγελέας - Υπέκυψε στα τραύματα

21:26 - 31 Μαρ 2015 | Ειδήσεις
Νεκρός ο Τούρκος εισαγγελέας - Υπέκυψε στα τραύματα
Υπέκυψε στα τραύματά του ο εισαγγελέας που κρατούσαν όμηρο επί ώρες μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C). Τον θάνατο του εισαγγελέα ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω του επίσημου λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Τον θάνατο του εισαγγελέα Μεμέτ Σελίμ Κιράζ επιβεβαίωσαν γιατροί. Ο εισαγγελέας «ήταν τραυματισμένος βαριά όταν διακομίστηκε (στο νοσοκομείο)... τον χάσαμε παρ' όλες τις προσπάθειές μας», ανέφεραν σε μια συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά.  

Υπενθυμίζεται πως, ο εισαγγελέας που κρατείτο όμηρος ενόπλων στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης από το πρωί της Τρίτης απελευθερώθηκε το ίδιο απόγευμα με επιχείρηση από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας, και τραυματίστηκε βαριά, ενώ νεκροί είναι οι δύο δράστες, μέλη της αριστερής οργάνωσης DHKC. 

 
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) υπήρξε αστυνομική επιχείρηση  από  ειδικές δυνάμεις για την απελευθέρωσή του. Λίγο μετά αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ασθενοφόρο μετέφερε τον εισαγγελέα στο νοσοκομείο.
 
Νωρίτερα, τα μέλη της ακροαριστερής ομάδας είχαν δημοσιοποιήσει φωτογραφία όπου απεικονιζόταν ο εισαγγελέας με ένα όπλο στο κεφάλι, ενώ απειλούσαν να τον σκοτώσουν αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά τους.
 
Το DHKP-C απαιτούσε ζωντανή ομολογία από τους αστυνομικούς που σκότωσαν τον Ελβάν, την απόδοση δικαιοσύνης στους αυτουργούς από «λαϊκό δικαστήριο», την απαλλαγή όσων κατηγορούνται για συμμετοχή στις πορείες που έγιναν ως ένδειξη αλληλεγγύης στο θύμα.
 
Ο εισαγγελέας χειριζόταν την υπόθεση του θανάτου του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, στις συγκρούσεις γύρω από το πάρκο Γκεζί.
 
Ο Ελβάν έχασε τη μάχη για τη ζωή στις 11 Μαρτίου 2014, 269 ημέρες αφού έπεσε σε κώμα λόγω δακρυγόνου που τον έπληξε στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που είχαν πυροδοτήσει τα σχέδια της τότε κυβέρνησης Ερντογάν για το Πάρκο Γκεζί, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.
 
Νωρίτερα στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του εισαγγελέα πήρε  μέρος και ο πατέρας του αδικοχαμένου Μπερκίν, Σάμι, ο οποίος συνομιλώντας  τηλεφωνικά με τα μέλη της οργάνωσης ακροαριστερών, τους ζήτησε να αφήσουν ελεύθερο τον εισαγγελέα παρακαλώντας να μη χυθεί άλλο αίμα. Μάλιστα  ο Σάμι Ελβάν μετέβη στο σημείο για να έχει απευθείας επαφή με τους δράστες. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες αρνήθηκαν  να αφήσουν ελεύθερο τον εισαγγελέα και φέρονται να  δήλωσαν ότι αν δεν αποκαλύψει το όνομα του αστυνομικού που πέταξε το δακρυγόνο που σκότωσε στον άτυχο 15χρονο θα σκοτώσουν τον Κιράζ και θα σκοτωθούν και οι ίδιοι. 
 
Τελευταία τροποποίηση στις 09:39 - 01 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.