ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αίγυπτος: Φυλάκιση 20 ετών στον τέως πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι

11:40 - 21 Απρ 2015 | Ειδήσεις
Αίγυπτος: Φυλάκιση 20 ετών στον τέως πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι
Ο Μοχάμεντ Μόρσι είχε ανατραπεί το 2013 από την προεδρία της Αιγύπτου με επέμβαση του στρατού μαζί με όλα τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων και καταδικάστηκε για την ευθύνη του στο θάνατο διαδηλωτών το 2012.

Στην ίδια δίκη, που ολοκληρώθηκε την Τρίτη, συνολικά, εκτός από τον έκπτωτο πρόεδρο, καταδικάστηκαν επίσης σε 20 χρόνια κάθειρξη τα 12 στελέχη της «κορυφής» των -εκτός νόμου πλέον- Αδελφών Μουσουλμάνων Μοχάμεντ ελ Μπελνταγκί και Εσάμ ελ Εριάν.

Ο Μόρσι και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, στη δίκη που μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση, έκαναν μέσα από το κλουβί το σήμα με τα τέσσερα δάχτυλα -σύμβολο για το αιματοκύλισμα οπαδών των ισλαμιστών στο τζαμί Ραμπά αλ Ανταουίγια τον Αύγουστο του 2013, τις ταραγμένες εβδομάδες μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου.

Η δίκη που ολοκληρώθηκε είναι μία από εκείνες που έχουν κινηθεί σε βάρος του. Ο Μόρσι κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αλεξάνδρεια, όπου είχε μεταφερθεί τέσσερις μήνες μετά την κράτησή του σε άγνωστη τοποθεσία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.