ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυρήνας της Αλ Κάιντα είχε στόχο το Βατικανό

16:07 - 24 Απρ 2015 | Ειδήσεις
Πυρήνας της Αλ Κάιντα είχε στόχο το Βατικανό
Πυρήνα της Αλ Κάιντα με βάση την Σαρδηνία, που ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση στο Βατικανό, εξάρθρωσε μετά από ευρεία επιχείρηση η αστυνομία στην Ιταλία.

Οι δικαστικές αρχές έχουν εκδώσει ένταλματα σύλληψης για 20 πρόσωπα. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί εννέα άτομα, τρία άτομα καταζητούνται, ενώ οι υπόλοιποι πιστεύεται ότι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται δράστες της σφαγής του 2009 στην Πεσαβάρ του Πακιστάν και σωματοφύλακες του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ενώ συνελήφθη και ο πνευματικός ηγέτης της οργάνωσης.

Από τις τηλεφωνικές υποκλοπές της αντιτρομοκρατικής προέκυψαν ενδείξεις για την παρουσία δύο καμικάζι στην Ιταλία και την προετοιμασία ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης στο Βατικανό.

Ο εισαγγελέας του Κάλιαρι Μάουρο Μούρα, ο οποίος συντονίζει τις έρευνες, δήλωσε κατά τη σχετική ενημέρωση των δημοσιογράφων πως η επίθεση σχεδιαζόταν το Μάρτιο του 2010, περίοδο κατά την οποία, ο τότε Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' βρισκόταν στο στόχαστρο του μουσουλμανικού κόσμου εξαιτίας της ομιλίας που είχε εκφωνήσει το 2006 στη Γερμανία, χαρακτηρίζοντας, ορισμένες από τις διδασκαλίες του Μωάμεθ ως «μοχθηρές και απάνθρωπες».

Ερωτηθείς σχετικά με τις αποκαλύψεις, ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρνι, δήλωσε ότι πρόκειται για μία υπόθεση του 2010 που δεν είχε καμία συνέχεια και δεν αποτελεί πηγή ανησυχίας για την Αγία Έδρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:23 - 24 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.