ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέριλαντ: Πεδίο μάχης η Βαλτιμόρη- Φωτιές & λεηλασίες σε όλη την πόλη

09:05 - 28 Απρ 2015 | Ειδήσεις
Μέριλαντ: Πεδίο μάχης η Βαλτιμόρη- Φωτιές & λεηλασίες σε όλη την πόλη
Κόλαση έχει γίνει η Βαλτιμόρη καθώς επισόδεια λαμβάνουν χώρα από άκρη σε άκρη σε όλην πόλη, όπου διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία μετά την κηδεία του Αφροαμερικανού Φρέντι Γκρέι,ο οποίος υπέστη κάταγμα του αυχενικού σπονδύλου μία εβδομάδα αφότου συνελήφθη. Ο απολογισμός κάνει λόγο για 15 αστυνομικούς τραυματίες και τουλάχιστον 27 συλλήψεις, ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία για 7 ώρες και η Εθνοφυλακή βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα.

Τουλάχιστον 15 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα χθεσινά βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στη Βαλτιμόρη μετά την κηδεία ενός 25χρονου Αφροαμερικανού, του Φρέντι Γκρέι, ο οποίος απεβίωσε μετά τη σύλληψή του ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση.

Mourners view the body of Freddie Gray before his funeral at New Shiloh Baptist Church, Monday, April 27, 2015, in Baltimore. Gray died from spinal injuries about a week after he was arrested and transported in a Baltimore Police Department van.

Η νέα υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς σε ανακοίνωσή της καταδίκασε τις «παράλογες πράξεις βίας» οι οποίες σημειώθηκαν χθες μετά την κηδεία ενός νεαρού Αφροαμερικανού ο οποίος πέθανε ενώ κρατείτο μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία. Η Λιντς πρόσθεσε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να προσφέρει όποια βοήθεια του ζητηθεί.

Τέσσερις μεγάλες φωτιές έκαιγαν για ώρες σε ολόκληρη την πόλη, ενώ οι διαδηλωτές μαχαίρωναν τις μάνικες για να αποτρέψουν την πυροσβεστική να κάνει τη δουλειά της. Μαγαζιά έχουν λεηλατηθεί, άλλα έχουν καεί ολοσχερώς και οι αστυνομικοί συνεχίζουν να δέχονται βροχή από πέτρες, τούβλα και κάθε λογής αντικείμενο. Ένα μεγάλο οίκημα που προοριζόταν για γηροκομείο τυλίχθηκε στις φλόγες και η πυροσβεστική πάσχιζε επί ώρες να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά.

Courtesy: WJLA

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κινητοποιώντας την Εθνοφρουρά λόγω των ταραχών στη Βαλτιμόρη, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το γραφείο του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κυβερνήτης Χόγκαν προέβη στη λήψη της απόφασης αυτής κατόπιν αιτήματος του δήμου της Βαλτιμόρης. 

Τα επεισόδια ανάγκασαν τις αρχές της πόλης να επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 5 τα ξημερώματα ώρα Έλλαδας (22:00 τοπική) και θα ισχύσει σε πρώτη φάση για 7 ώρες, όπως ανακοίνωσε η δήμαρχός της Βαλτιμόρης, Στέφανι Ρόλινγκς-Μπλέικ.Την ίδια ώρα η Εθνοφρουρά είναι έτοιμη να επέμβει αν κριθεί απαραίτητο. Η απαγόρευση κυκλοφορίας τίθεται σε ισχύ σε όλη την πόλη, για τους ενήλικους και τους ανήλικους, εξαιρουμένων μόνο επειγόντων περιστατικών ιατρικής φύσης και μετακινήσεων ανθρώπων που πρέπει οπωσδήποτε να μεταβαίνουν στις εργασίες τους.

Η πολιτεία Μέριλαντ, όπου ανήκει διοικητικά η Βαλτιμόρη, κινητοποίησε πολλές χιλιάδες αστυνομικούς και στρατιώτες της Εθνοφρουράς για την αποκατάσταση της τάξης στην πόλη, όπου νωρίτερα τουλάχιστον 15 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.