ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντέρμπι με άγνωστο νικητή οι Βρετανικές εκλογές

21:46 - 06 Μαϊ 2015 | Ειδήσεις
Ντέρμπι με άγνωστο νικητή οι Βρετανικές εκλογές
Εκλογές θρίλερ προβλέπονται στη Βρετανία την Πέμπτη σε μια αναμέτρηση που προς το παρόν δείχνει χωρίς νικητή.

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Guardian, δείχνει ότι το Συντηρητικό Κόμμα και το Εργατικό Κόμματος λαμβάνουν το ίδιο ποσοστό 35%.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ICM που φέρνει τους Συντηρητικούς του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ισόπαλους με τους Εργατικούς του Εντ Μίλιμπαντ έρχεται μετά την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, η οποία έδειχνε ότι οι Συντηρητικοί προηγούνταν με διαφορά 3 ποσοστιαίων μονάδων.

Το αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) υποχωρεί κατά δύο μονάδες και πέφτει στο 11%, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, εταίροι του κ. Κάμερον στον κυβερνητικό συνασπισμό, διατηρούν το ποσοστό τους στο 9%.

Οι Βρετανοί ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν την Πέμπτη τους βουλευτές τους για μια πενταετή θητεία, μετά από μια προεκλογική εκστρατεία, 37 ημερών η οποία άρχισε στις 30 Μαρτίου μετά τη διάλυση της Βουλής των Κοινοτήτων.

Πρόκειται για την πιο μακροχρόνια προεκλογική εκστρατεία στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Βρετανίας. Το ρεκόρ κατείχε έως τώρα η προεκλογική εκστρατεία του 1987, που είχε διαρκέσει 26 ημέρες, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Κατά την προεκλογική περίοδο πραγματοποιηθήκαν 81 δημοσκοπήσεις, στις 30 από τις οποίες το προβάδισμα κατέκτησαν οι Συντηρητικοί του απερχόμενου πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και στις 37 το Εργατικό Κόμμα του Εντ Μίλιμπαντ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.