ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Φινλανδία θέτει σε επιφυλακή 900.000 εφέδρους

21:20 - 22 Μαϊ 2015 | Ειδήσεις
Η Φινλανδία θέτει σε επιφυλακή 900.000 εφέδρους
Σε επιφυλακή θέτει 900.000 εφέδρους ο Στρατός της Φινλανδίας και εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης με τη γειτονική Ρωσία, τους απέστειλε επιστολή με τις υποχρεώσεις τους σε «περίπτωση πολέμου».

Η Φινλανδία δεν είναι μέλος του NATO και προφανώς αισθάνεται ευάλωτη μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία και την κρίση στην Ανατολική Ουκρανία, καθώς μοιράζεται 1.500 χλμ. Γραμμή συνόρων με την Μόσχα, τη μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος, πλην της Ουκρανίας.

Οι έφεδροι ενημερώθηκαν μέσω της επιστολής σε ποιο σύνταγμα ή μονάδα πρέπει να αναφερθούν σε περίπτωση εχθροπραξιών, ενώ βρήκαν επίσης «συνημμένες προσωπικές πληροφορίες και τον ρόλο τους σε περίπτωση πολέμου».

Ο Φινλανδικός Στρατός μετρά συνολικά 16.000 στρατιώτες. Εφόσον παραστεί ανάγκη και κληθούν οι έφεδροι, ωστόσο, έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει αμέσως το δυναμικό του σε 285.000 οπλίτες και αξιωματικούς.

Επισήμως πάντως, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας επιμένουν ότι οι επιστολές ήταν υπό σχεδιασμό τα δύο τελευταία χρόνια και το σχέδιο αφορά αποκλειστικά την πρόθεσή τους να «αναπτύξουν μία επικοινωνία με τους εφέδρους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.