ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Το τραπεζικό ράλι στην Ευρώπη ξεκινά τώρα

17:00 - 25 Μαϊ 2015 | Ειδήσεις
Bloomberg: Το τραπεζικό ράλι στην Ευρώπη ξεκινά τώρα
Η καταλληλότερη επένδυση για όσους επιθυμούν ρίσκο είναι οι ευρωπαϊκές τράπεζες, υποστηρίζει δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο αναφέρει ότι οι μετοχές τους είναι από τις πιο φθηνές στην Ευρώπη.

Το ράλι των τραπεζών θα ξεπεράσει ακόμα και εκείνο των εξαγωγέων, οι οποίοι καταγράφουν σημαντικά κέρδη χάρη στο αδύναμο ευρώ, σχολιάζει στο πρακτορείο ο Alex Altmann της Citigroup Inc., ο οποίος προτείνει στους επενδυτές να αγοράσουν ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές.

Άλλωστε, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, οι προβλέψεις για την οικονομία της Ευρώπης βελτιώνονται. Ο δανεισμός προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά αυξάνεται, σύμφωνα με την ΕΚΤ, ενώ τα ετήσια κέρδη των τραπεζών θα αγγίξουν υψηλό πέντε χρόνων, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ralf Zimmermann από την Bankhaus Lampe KG, το ρίσκο τώρα υπερτερεί των κερδών. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επενδυτές πρέπει να μειώσουν την έκθεσή τους, γιατί η ανάπτυξη στην Ευρώπη είναι ακόμα εύθραυστη και πιθανές αναταράξεις από τις διαπραγματεύσεις για το χρέος της Ελλάδας θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν ένα selloff.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:08 - 25 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.