ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Podemos με στήριξη από το PSOE η Μαδρίτη

21:54 - 27 Μαϊ 2015 | Ειδήσεις
Στο Podemos με στήριξη από το PSOE η Μαδρίτη
Στα χέρια της αριστεράς, περνά τελικά ο δήμος της Μαδρίτης, μετά την απόφαση των σοσιαλδημοκρατών του PSOE , να στηρίξουν την υποψηφιότητα της Μανουέλα Καρμένα του Ahora Madrid (Podemos και άλλα κινήματα).

Με την απόφασή τους αυτή οι σοσιαλδημοκράτες, βάζουν τέλος στην κυριαρχία του Λαϊκού Κόμματος στην πρωτεύουσα, η οποία ξεκίνησε το 1991.

Η Μανουέλα Καρμένα ήρθε δεύτερη στον Δήμο στις εκλογές της περασμένης Κυριακής με μικρή διαφορά ψήφων από την Εσπεράνθα Αγκίρε του Λαϊκού Κόμματος.

Η Αγκίρε αν και κέρδισε την πρώτη θέση, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απαραίτητη αυτοδυναμία σε έδρες.

Η ίδια είχε προτείνει στον υποψήφιο του PSOE (που ήρθε τρίτος) να τον στηρίξει για να γίνει εκείνος δήμαρχος ή να στηρίξουν από κοινού την υποψήφια των Ciudadanos, που ήρθε τέταρτη, με στόχο να μην πάρει τη θέση η Καρμένα και ουσιαστικά οι Podemos.

Ωστόσο, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο δίνει μάχη για να καλύψει τη διαφορά από τον Ραχόι και να κερδίσει τις γενικές εκλογές -περί τα τέλη του έτους- δεν θα στήριζε ποτέ την Αγκίρε, προτιμώντας τη συνεργασία με την Καρμένα .

Με τις ψήφους του PSOE η Καρμένα θα έχει 29 έδρες, ενώ ακόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της και η υποψήφια των Ciudadanos.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:07 - 27 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.