ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία:Ποιο θα είναι το ερώτημα στο δημοψήφισμα για το Brexit

13:34 - 28 Μαϊ 2015 | Ειδήσεις
Βρετανία:Ποιο θα είναι το ερώτημα στο δημοψήφισμα για το Brexit
Με κάθε αναλυτική λεπτομέρεια παρουσίασε η βρετανική κυβέρνηση στη Βουλή, τους όρους του δημοψηφίσματος που θα τεθεί στους Βρετανούς πολίτες ως το τέλος του 2017, με θέμα «την παραμονή ή όχι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Το ερώτημα, θα έχει ως εξής: «Η Βρετανία πρέπει να παραμείνει μέλος της ΕΕ;» και οι Βρετανοί θα κληθούν να απαντήσουν με ένα «ναι» ή ένα «όχι». Η βιασύνη του Ν.Κάμερον να προωθήσει στο Κοινοβούλιο το πλήρες νομοσχέδιο, δείχνει και τη βούλησή του να τηρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την προεκλογική του δέσμευση.

Να σημειωθεί πως η εισαγωγή του νομοσχεδίου αυτού, ανακοινώθηκε χθες ενώπιον του κοινοβουλίου του Ουέστμινστερ από τη βασίλισσα Ελισάβετ με την ευκαιρία της καθιερωμένης της ομιλίας που σηματοδοτεί την έναρξη των ετήσιων εργασιών του κοινοβουλίου.

Αυτή είναι «η πρώτη φορά εδώ και σαράντα χρόνια που ο βρετανικός λαός έχει λόγο για τη θέση μας στην ΕΕ», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον καθώς το πρώτο και τελευταίο δημοψήφισμα για το θέμα της ένταξης της Βρετανίας στην "ευρωπαϊκή οικογένεια" ήταν το 1975.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:49 - 28 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.