ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κολομβία: Συντριβή ελικοπτέρου - 16 αστυνομικοί νεκροί

09:03 - 05 Αυγ 2015 | Ειδήσεις
Κολομβία: Συντριβή ελικοπτέρου - 16 αστυνομικοί νεκροί
Ελικόπτερο συντρίβει σε βουνοπλαγιά δασώδους περιοχής στα βορειοδυτικά της Κολομβίας με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 16 αστυνομικοί που επέβαιναν σε αυτό.

«Προς το παρόν, η πιο πιθανή εκδοχή είναι ότι το ελικόπτερο συνετρίβη στην βουνοπλαγιά, μάλλον λόγω χαμηλών νεφώσεων που κάλυπταν την περιοχή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας της χώρας Λουίς Κάρλος Βιγιέγκα.

Προσθέτει δε ότι «Υπήρχαν τρία ελικόπτερα στην επιχείρηση, και τα άλλα δύο δεν άκουσαν πυροβολισμούς εκτός από αυτούς που προήλθαν από τα τρία ελικόπτερα».

Το ελικόπτερο, αμερικανικής κατασκευής Black Hawk UH-60, συνετρίβη για άγνωστους προς το παρόν λόγους ενώ βρισκόταν σε επιχείρηση δίωξης ναρκωτικών, στην περιφέρεια Αντιόκια, περίπου 450 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μπογοτά.

Το δυστύχημα είναι το δεύτερο μετά τη συντριβή άλλου ελικόπτερου, του CASA C-235 ισπανικής κατασκευής, που έπεσε στη βορειοανατολική περιοχή της χώρας λόγω μηχανικής βλάβης, σκοτώνοντας τους 11 επιβαίνοντες στρατιώτες.

Οι αστυνομικοί που έχασαν τη ζωή τους λάμβαναν μέρος σε επιχείρηση κατά της εγκληματικής οργάνωσης των πρώην ακροδεξιών παρακρατικών γνωστών ως Clan Usuga. Ο ηγέτης της ομάδας, Ντάριο Αντόνιο Ουσούγκα, γνωστός ως "Οτονιέλ", έχει 2.000 άντρες υπό την διεύθυνσή του, και οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:32 - 05 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.