ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Σύντομα επίθεση κατά του Ισλαμικού Κράτους

15:05 - 05 Αυγ 2015 | Ειδήσεις
Τουρκία: Σύντομα επίθεση κατά του Ισλαμικού Κράτους
Σύντομα θα εξαπολυθεί μια πλήρης επιχείρηση εναντίον των μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ μαχητικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ φθάνουν στις τουρκικές αεροπορικές βάσεις.

Η Τουρκία ενέκρινε επίσημα τη χρήση των αεροπορικών βάσεών της από αεροσκάφη των ΗΠΑ και του συνασπισμού στο τέλος του περασμένου μήνα, αλλάζοντας έτσι την πολιτική της έπειτα από χρόνια που ήταν απρόθυμη να αναλάβει έναν ρόλο πρώτης γραμμής εναντίον των ισλαμιστών μαχητών στη βόρεια Συρία.

«Βλέπουμε ότι καταφθάνουν επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και σύντομα θα εξαπολύσουμε μία πλήρη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους συνολικά», είπε ο Τσαβούσογλου από τη Μαλαισία όπου βρίσκεται για την ετήσια σύνοδο της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ ετοιμάζουν σχέδια για την παροχή αεροπορικής κάλυψης σε μία ομάδα εκπαιδευμένων στις ΗΠΑ Σύρων ανταρτών και πολεμούν μαχητές του Ι.Κ. σε μια λωρίδα στη βόρεια Συρία έκτασης περίπου 80 χλμ. κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

Όπως αναφέρουν διπλωμάτες που γνωρίζουν τα σχέδια, η αποκοπή της πρόσβασης του Ισλαμικού Κράτος στα σύνορα, από τα οποία διέρχονται ξένοι μαχητές και εφόδια, θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα αυτού του πολέμου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.