ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουκρανία: Συμφωνία με τους πιστωτές για κούρεμα» του χρέους της

13:42 - 27 Αυγ 2015 | Ειδήσεις
Ουκρανία: Συμφωνία με τους πιστωτές για κούρεμα» του χρέους της
Σε συμφωνία με τους μεγαλύτερους πιστωτές της για αναδιάρθρωση του χρέους της κατά 18 δισ. δολάρια ήλθε σήμερα Πέμπτη η Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομικών της χώρας Ναταλία Γιαρέσκο η συμφωνία περιλαμβάνει απομείωση του αρχικού χρέους κατά 20%.

«Όλοι τα πήγαν καλά σε αυτή τη συμφωνία. Γι' αυτό είναι συνεργατική. Δεν είναι μονόπλευρη η νίκη, είναι μια κατάσταση από την οποία όλοι βγήκαν κερδισμένοι. Πλέον προχωρούμε όλοι μπροστά χωρίς να θέτουμε σε περαιτέρω κίνδυνο την αξία των ομολόγων», είπε η κυρία Γιαρέσκο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters η Ρωσία δεν θα συμμετέχει στην αναδιάρθρωση του ουκρανικού χρέους. Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ δήλωσε στο πρακτορείο πως η χώρα του δεν δέχθηκε απομείωση 20% στα ευρωομόλογα αξίας 3 δισ. δολαρίων που έχει αγοράσει από την Ουκρανία.

Από την πλευρά του το ΔΝΤ είχε ενεργή εμπλοκή στο κούρεμα του χρέους της Ουκρανίας, καθώς ξεκαθάρισε στους ιδιώτες επενδυτές πως για να στηρίξει τη χώρα προϋπόθεση είναι να δεχθούν «κούρεμα» στα ομόλογά τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.