ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κινέζος πρωθυπουργός: Τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας απέδωσαν

12:43 - 31 Αυγ 2015 | Ειδήσεις
Κινέζος πρωθυπουργός: Τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας απέδωσαν
Οι μειώσεις επιτοκίων και τα άλλα μέτρα που ελήφθησαν για την οικονομία έχουν επιφέρει θετικά αποτελέσματα, σχολίασε ο Κινέζος πρωθυπουργός, Li Keqiang, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον κυβερνητικό ιστότοπο.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι το Πεκίνο θα διατηρήσει τις προληπτικές δημοσιονομικές πολιτικές και μια συνετή νομισματική στάση, καθώς προσπαθεί να διασφαλίσει την σταθερή ανάπτυξη.

Μιλώντας σε συνάντηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων για την οικονομία, ο Li επαναδιατύπωσε τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι δεν υπήρχε βάση για μια μακροπρόθεσμη υποτίμηση του γουάν, αλλά ότι μια πρόσφατη προσαρμογή του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση οδηγεί τη συναλλαγματική ισοτιμία, ήταν ένα λογικό μέτρο.

Η Κίνα έχει μειώσει τα επιτόκια πέντε φορές από το Νοέμβριο, και έχει επιτρέψει στις τράπεζες να δανείζουν περισσότερα από τις καταθέσεις τους, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη.

Η κυβέρνηση έχει μειώσει τους φόρους και προσπάθησε να επισπεύσει τις δαπάνες για υποδομές, εστιάζοντας σε δρόμους και σιδηροδρόμους.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το Χρηματιστήριο της Κίνας υπέστη νέες ισχυρές απώλειες, υπό το βάρος των ανησυχιών για την πορεία της οικονομίας της χώρας, αλλά και από την επανεκκίνση της φημολογίας για αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve τον Σεπτέμβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.