ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JP Morgan: Αυξάνει επιτόκια καταθέσεων τον Ιανουάριο

11:57 - 29 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
JP Morgan: Αυξάνει επιτόκια καταθέσεων τον Ιανουάριο
Η JP Morgan Chase σχεδιάζει να αυξήσει τα επιτόκια καταθέσεων για κάποιους μεγάλους πελάτες τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή της WSJ.

Είναι η πρώτη στις ΗΠΑ που θα προχωράει σε μια τέτοια κίνηση μετά την απόφαση της Fed να αυξήσει το επιτόκιο στο 0,25 με 0,5%.

Η αύξηση των επιτοκίων στις καταθέσεις από την JP Morgan θα επηρεάσει κυρίως τους θεσμικούς πελάτες, ανέφερε η πηγή. Σημείωσε ακόμα πως το μέγεθος της αύξησης θα διαφέρει ανάλογα με τον πελάτη.

Εκπρόσωποι των Bank of America, Wells Fargo και Citigroup ανέφεραν πως δεν έχει υπάρξει αλλαγή στα επιτόκια καταθέσεων. Oι Morgan Stanley και Goldman Sachs δεν έκαναν κάποιο σχόλιο.

Εν τω μεταξύ, αν και οι περισσότερες αμερικάνικες τράπεζες κρατάνε σταθερά τα επιτόκια, ορισμένες μεγάλεςκαναδικές τράπεζες αύξησαν τις τελευταίες εβδομάδες τα επιτόκια σε καταθέσεις λογαριασμών σε δολάριο ΗΠΑ.

Οι Toronto-Dominion Bank, Bank of Nova Scotia και Canadian Imperial Bank of Commerce είναι μερικές από τις καναδικές τράπεζες που έχουν αυξήσει τα επιτόκια καταθέσεων για κάποιους εταιρικούς λογαριασμούς σε αμερικάνικο δολάριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.