ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Ουάσινγκτον η Μέρκελ για συζητήσεις

11:48 - 04 Ιαν 2007 | Ειδήσεις
Η ελαστικοποίηση του ισχύοντος πλαισίου που διέπει το διμερές εμπόριο Ευρώπης και ΗΠΑ, αλλά και η διασφάλιση της διαφάνειας στα hedge funds θα αποτελέσουν τα βασικά θέματα στην συνάντηση που πραγματοποιούν η Γερμανίδα Καγκελάριος ’νγκελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους.

Οι Ευρωπαίοι ανησυχούν ότι οι Δημοκρατικοί- που αναλαμβάνουν από σήμερα και τον έλεγχο του Κογκρέσσου- είναι υπέρ του προστατευτισμού από ό,τι οι Ρεπουμπλικανοί.

Η κ. Μέρκελ θα ζητήσει από τον Αμερικανό Πρόεδρο να ξεπεραστούν τα εμπόδια που δυσχεραίνουν τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών, και παράλληλατη δημιουργία κοινής αγοράς για επενδυτικά προϊόντα. Η θέσητης Γερμανίδας Καγκελαρίου ενισχύεται από το ότι η Γερμανία προεδρεύει της ΕΕ των 27 κρατών, όπως επίσης και της G8.

Ειδικότερα , η κ. Μέρκελ θα ζητήσει τη «χαλάρωση» των λογιστικών ελέγχων που επιβάλλει ο νόμος Sarbanes-Oxley, την ενίσχυση των κανόνων διαφάνειας για τα hedge funds και την εξομάλυνση των διαφορών όσον αφορά εξαγωγικές διαδικασίες, κυρίως στα αυτοκίνητα.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.