ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Συρρίκνωση 17% του εμπορικού ελλείμματος τον Μάρτιο

16:17 - 04 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Συρρίκνωση 17% του εμπορικού ελλείμματος τον Μάρτιο
Κατά 17% περίπου, στα 40,4 δισ. δολ. συρρικνώθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Μάρτιο, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα μεγαλύτερο του έτους, αλλά η μείωση αντανακλά ένα δυσμενές κλίμα για τους αμερικανούς εξαγωγείς και μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα εκ μέρους των καταναλωτών.

Οι αμερικανικές εξαγωγές υποχώρησαν κατά 2,2% στα 176,6 δισ. δολάρια τον Μάρτιο και παρέμειναν κοντά σε χαμηλά πολλών ετών, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία. Οι εξαγωγές τροφίμων και βιομηχανικών προμηθειών υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από το 2010.

 

Οι εισαγωγές συρρικνώθηκαν ακόμη περισσότερο, κατά 4,9% στα 217,1 δισ. δολ. και άγγιξαν χαμηλό 5ετίας. Παρότι το φθηνότερο πετρέλαιο συνέβαλε στην μείωση, οι ΗΠΑ εισήγαγαν επίσης λιγότερα αυτοκίνητα, ρούχα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καταναλωτικά αγαθά, κρασί και μπύρες.

 

Η υποχώρηση στις εισαγωγές προσφέρει περισσότερες αποδείξεις ότι οι καταναλωτές γίνονται πιο επιφυλακτικοί στις αρχές του έτους μετά από ένα ταραχώδες ξεκίνημα του 2016, όταν οι μετοχές βυθίστηκαν για σύντομη χρονική περίοδο, λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.