ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόσο πουλήθηκε το πιο ακριβό ακατέργαστο διαμάντι του κόσμου

21:45 - 09 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Πόσο πουλήθηκε το πιο ακριβό ακατέργαστο διαμάντι του κόσμου
Έναντι 63 εκατ. δολαρίων πουλήθηκε ένα διαμάντι 831 καρατίων, καθιστώντας το το πιο ακριβό ακατέργαστο πετράδι που έχει πωληθεί ποτέ.

Η τιμή αυξάνει τις προοπτικές για την πώληση του Lesedi la Rona, του δεύτερου μεγαλύτερου τέτοιου λίθου στον κόσμο, το οποίο ανακαλύφθηκε πέρυσι.

 

Το λεγόμενο The Constellation πωλήθηκε για 77.649 δολάρια το καράτι από την Lucara Diamond, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας με έδρα το Βανκούβερ. Τον λίθο αγόρασε η Nemesis International, μια εταιρία με έδρα το Ντουμπάι που εμπορεύεται ακατέργαστα διαμάντια.

 

Και οι δύο πολύτιμοι λίθοι ανακαλύφθηκαν στο ορυχείο της Lucara στη Μποτσουάνα, το οποίο αποκτά σιγά σιγά μια φήμη πως παράγει τα μεγαλύτερα και πιο ποιοτικά πετράδια στον κόσμο. Το Lesedi la Rona, 1.109 καρατίων, είναι σε μέγεθος ελάχιστα μικρότερο από μια μπάλα του τένις. Είναι το μεγαλύτερο διαμάντι που ανακαλύφθηκε τα τελευταία 100 χρόνια και το ξεπερνά σε μέγεθος μόνο το Cullinan που έχει κοπεί σε μικρότερα πετράδια και κοσμεί το Βρετανικό Στέμμα.

 

«Αυτή είναι πολύ καλή έκβαση για την Lucara και μόνο θα προσθέσει στις πυρετώδεις προσδοκίες για το Lesedi la Rona», ανέφερε ο Edward Sterck, αναλυτής στην BMO Capital Markets με έδρα το Λονδίνο. «Η τιμή των 63 εκατ. δολαρίων που πέτυχαν ήταν πάνω από τις προσδοκίες μας», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.