ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκαλείται η Κομισιόν για την Ισλαμοποίηση των «κατεχόμενων» της Κύπρου

14:58 - 07 Ιουλ 2016 | Ειδήσεις
Εγκαλείται η Κομισιόν για την Ισλαμοποίηση των «κατεχόμενων» της Κύπρου
Σοβαρές και τεκμηριωμένες οι καταγγελίες που υπέβαλλε, με την μορφή κατεπείγουσας ερώτησης προς την Κομισιόν, ο κύπριος ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, Σ&Δ), μεσω των οποίων καταδεικνύει το μακροχρόνιο σχέδιο της Άγκυρας, να πετύχει τόσον «ισλαμοποίηση» της τουρκοκυπριακής πλευράς της Κύπρου όσον και τον έλεγχο της κοινωνικής ζωής των νέων στα κατεχόμενα.

Με το δεδομένο ότι η Τουρκία αποτελεί ...οιωνεί υποψήφιο μέλος προς ένταξη στην ΕΕ και συνυπέγραψε πρόσφατα με την Ευρωπαϊκή Ενωση, συμφωνία για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών από το έδαφος της προς την Ευρώπη, η ερώτηση του κύπριου ευρωβουλευτή, ηχει ως καμπανάκι αφύπνισης των διπλωματικών υπηρεσιών, τόσον της Ελλάδος όσον και της Κύπρου, που καμώνονται ότι δεν γνωρίζουν τα μυστικά και παράλληλα σχέδια της Άγκυρας.

 

Όπως επισημαίνει ο κ. Μαυρίδης προς την Κομισιόν, «η Τουρκία ασκεί πολιτική ελέγχου και ισλαμοποίησης του κατεχόμενου μέρους της Κύπρου (κατοχικά στρατεύματα, έποικοι, αγωγός νερού, ηλεκτροδότηση, τζαμιά και μουφτήδες κ.ά.) για πλήρη πολιτική, οικονομική και θρησκευτική ενσωμάτωση των Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία.

 

Στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου εγκλήματος εποικισμού, το καθεστώς Ερντογάν δρομολογεί την ίδρυση και λειτουργία ενός “Γραφείου Συντονισμού” στην κατεχόμενη Κύπρο που υπάγεται στο Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας για να διοικείται απευθείας από το Τουρκικό κράτος και οι επικεφαλής του θα είναι διορισμένοι από την Άγκυρα.»

 

Ο ευρωβουλευτής υποδεικνύει ότι oι Τουρκοκύπριοι, δεν κινδυνεύουν από τους Ελληνοκύπριους αλλά, “όπως οι ίδιοι δηλώνουν, κινδυνεύουν με απορρόφηση και πολιτικό στραγγαλισμό από την Τουρκία η οποία για πρώτη φορά παρεμβαίνει τόσο άμεσα στο πολιτικο-κοινωνικό γίγνεσθαι της τουρκοκυπριακής κοινότητας, προσπαθώντας αυτή τη φορά να ποδηγετήσει τις δράσεις των Τουρκοκυπρίων σε θέματα παιδείας και αθλητισμού.

 

Οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα είναι έντονες και περιλαμβάνουν κόμματα, ακτιβιστές και εφημερίδες, που με πρωτοστάτη τη νεολαία υπό την πλατφόρμα «Απορρίπτουμε» διαδηλώνουν ενάντια στη νέα τουρκική επέμβαση, που όπως υποστηρίζουν, δυναμιτίζει επιπλέον την όποια προσπάθεια επίτευξης λύσης”.

 

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του ζητήματος και αναμένεται, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η απάντηση της Κομισιόν.

 

 

Στρασβούργο- Νίκος Ρούσσης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.