ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έλληνας νεκρός ανάμεσα στα θύματα του Μονάχου

10:11 - 23 Ιουλ 2016 | Ειδήσεις
Έλληνας νεκρός ανάμεσα στα θύματα του Μονάχου
Παγκόσμια αίσθηση και σοκ έχει προκαλέσει το νέο μακελειό στο Μόναχο της Γερμανίας, στο εμπορικό κέντρο Olympia-Einkaufszentrum (ΟΕΖ) στη συνοικία Μόοζαχ της Βαυαρίας.

Η τραγική επιβεβαίωση, της φήμης που κυκλοφορούσε από το μεσημέρι του Σαββάτου για Έλληνα μεταξύ των θυμάτων του μακελειού στο Μόναχο, ήρθε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

monaxo-3

Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

“Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων.

Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές.”

10 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η Αστυνομία στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, από τα τα θύματα του μακελάρη, τα είναι 3 γυναίκες. Επίσης με εξαίρεση μια γυναίκα που είναι 45 ετών όλα τα υπόλοιπα θύματα είναι το πολύ έως 20 ετών. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία οι τραυματίες είναι 27, δέκα εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

monaxo-1

Άκρως αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία από τη συνέντευξη Τύπου των αρχών του Μονάχου. Σύμφωνα με τις αναφορές επρόκειτο για έναν δράστη, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ.

monaxo-2

Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν βιβλία που έχουν να κάνουν με μαζικές επιθέσεις δολοφονίας σαν αυτήν που διέπραξε.

Το φονικό όπλο που χρησιμoποιήσε ήταν ένα πιστόλι τύπου «Γκλοκ», με το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, αφού δεν βρέθηκαν στο σώμα του άλλα τραύματα, παρά το γεγονός ότι είχε δεχτεί πυρά αστυνομικών. Από τη νεκροψία υπάρχει μόνο ένα τραύμα από χέρι στο κεφάλι, ήταν αριστερόχειρας και ήταν αυτοκτονία.

Από την έρευνα επίσης προέκυψε πως δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές οργανώσεις, πολύ δε περισσότερο με τον ISIS.

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της ανάρτησης ψεύτικης διαφήμισης στο facebook, στην οποία αναφερόταν η διανομή δωρεάν φαγητού στο κατάστημα McDonald’s όπου ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί.

monaxo-4

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της αστυνομίας Μονάχου, τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο επικεφαλής της Hubertus Andrae επιβεβαίωσε την είδηση πως διερευνούν μια σελίδα στο Facebook η οποία και προσέφερε δωρεάν φαγητό στο κατάστημα fast food, την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή που ο 18χρονος ξεκίνησε το μπαράζ πυροβολισμών.

Αυτόπτης μάρτυρας από το μαγαζί, περιέγραψε στο CNN τα δραματικά λεπτά της επίθεσης. «Βγήκα από την τουαλέτα και άκουσα κάτι σαν συναγερμό και πυροβολισμούς. Σκοτώνει τα παιδιά. Παιδιά που έχουν κάτσει να φάνε. Δεν μπορούν να φύγουν». Η Λορέτα, η γυναίκα που ανέφερε τα όσα έζησε στο Μόναχο, βρέθηκε στις τουαλέτες του καταστήματος την ίδια ώρα με τον δράστη, ενώ μαζί της είχε και τον οκτάχρονο γιο της.

monaxo-5

Η ίδια γυναίκα δήλωσε πως ο άνδρας φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ», με τους ανταποκριτές του αμερικανικού δικτύου να εξηγούν πως παραμένει ακόμη ασαφές, αν το «ο Θεός είναι μεγάλος» ακούστηκε από τον δράστη ή από θαμώνες του καταστήματος που ξεσπούσαν αμέσως μετά το τέλος των πυροβολισμών.

Ο 18χρονος Γερμανός, ιρανικής καταγωγής, έβγαλε το όπλο του στα McDonald’s και άνοιξε πυρ σκορπώντας το θάνατο και σημαίνοντας συναγερμό το απόγευμα της Παρασκευής. Ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο, φαίνεται πως στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ενώ τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν ακόμη ασαφή. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας περικύκλωσαν την περιοχή, ενώ μόλις το πρωί του Σαββάτου, ανακοινώθηκε πως «το έδαφος είναι ελεύθερο» και ξεκίνησαν δρομολόγια τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πόλη.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:59 - 23 Ιουλ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.