ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο φόβος επιστρέφει στη Γερμανία- Νέα επίθεση, με ματσέτα

21:10 - 24 Ιουλ 2016 | Ειδήσεις
Ο φόβος επιστρέφει στη Γερμανία- Νέα επίθεση, με ματσέτα
Προτού συνέλθουν από το πρόσφατο αιματηρό επεισόδιο οι Γερμανοί επέστρεψαν στην ατμόσφαιρα ζόφου, όταν έγινε γνωστό πριν από λίγες ώρες, ότι μία γυναίκα σκοτώθηκε και άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν από επίθεση αγνώστου με ματσέτα στο Ρέτλινγκεν της Γερμανίας.

Ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία, όπως αναφέρουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ αδιευκρίνιστα παραμένουν, μέχρι στιγμής, τα κίνητρά του.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας, ο δράστης είναι 21 ετών και είναι πρόσφυγας από τη Συρία που είχε ζητήσει άσυλο. Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο άνδρας καβγάδισε με τη γυναίκα, πριν επιτεθεί εναντίον της, με συνέπεια να τη σκοτώσει. Στη συνέχεια, επιτέθηκε σε μία άλλη γυναίκα και έναν άνδρα και τους τραυμάτισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο πρόσφυγας «είναι γνωστός στην αστυνομία» από προηγούμενα περιστατικά, σύμφωνα με τις αρχές.

«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο άνδρας έδρασε μόνος, πιθανότατα δεν υπάρχει κίνδυνος για τον πληθυσμό του Ρέτλινγκεν και της περιοχής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, κύμα πανικού εκδηλώθηκε στο κέντρο της πόλης μετά την επίθεση.

Ξενοφοβικό κύμα στη Γερμανία

Η πληροφορία της αστυνομίας πως ο δράστης είναι Σύριος ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα γερμανικά social media. Ξενοφοβικές αναρτήσεις στρέφονται κατά της Μέρκελ αναφορικά με την πολιτική της στο προσφυγικό.

Η επίθεση αυτή έρχεται δύο μέρες μετά το θάνατο εννιά ανθρώπων στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου από 18χρονο που στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.