ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Μέρκελ αποκλείει βοήθεια προς την Deutsche Bank- Έρχεται bail-in;

11:09 - 26 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Η Μέρκελ αποκλείει βοήθεια προς την Deutsche Bank- Έρχεται bail-in;
Αποκλείει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ το ενδεχόμενο κρατικής βοήθειας προς την Deutsche Bank, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους που επικαλείται το περιοδικό Focus, εντείνοντας έτσι τους φόβους για ένα ενδεχόμενο bail-in.

Η ηγέτης της Γερμανίας αρνείται επίσης να παρέμβει στη νομική διαμάχη της τράπεζας με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, που ίσως ζητήσει κυρώσεις έως και 14 δισ. δολάρια κατά της τράπεζας, για τις δραστηριότητες στον τομέα των τίτλων που βασίζονται σε ενυπόθηκα δάνεια.

 

Η μετοχή της γερμανικής τράπεζας αντέδρασε με «βουτιά» έως και 5% σήμερα, υποχωρώντας σε νέο ιστορικό χαμηλό.

 

Ωστόσο, με ανακοίνωσή της, η τράπεζα δήλωσε ότι δεν ζήτησε ποτέ κρατική βοήθεια και ότι θα λύσει μόνη της τα προβλήματα της. Διευκρινίζει παράλληλα, πως η αύξηση των κεφαλαίων δεν αποτελεί ζήτημα αυτή τη στιγμή.

 

Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο ύψους 14 δισ. δολ. που θα πρέπει να πληρώσει η γερμανική τράπεζα, έτσι ώστε να έλθει σε συμβιβασμό με τις αμερικανικές αρχές, είναι υπερδιπλάσιο του ποσού που η τράπεζα έχει βάλει στην άκρη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ισολογισμού της, για την κάλυψη του νομικού κόστους.

 

Παράλληλα, η τράπεζα είναι αντιμέτωπη με έρευνες σε νομικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της χειραγώγησης των αγορών νομισμάτων και πολύτιμων μετάλλων καθώς και τις μεταβιβάσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Ρωσία, περιπλέκοντας έτσι τις προσπάθειες του διευθύνοντος σύμβουλος John Cryan να ενισχύσει την κερδοφορία και τα κεφάλαια της τράπεζας.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:49 - 26 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.