ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρευνα: H καθημερινή μετακίνηση για τη δουλειά μειώνει την αποδοτικότητα

20:30 - 28 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Έρευνα: H καθημερινή μετακίνηση για τη δουλειά μειώνει την αποδοτικότητα
Έρευνα του παγκόσμιου ηγέτη στην παροχή επαγγελματικών χώρων ευέλικτης εργασίας Regus αποκαλύπτει ότι οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις ανά τον κόσμο πιστεύουν πως η καθημερινή τους μετακίνηση προς και από τη δουλειά μειώνει την αποδοτικότητά τους.

Όπως υποστηρίζουν, ο χρόνος που ξοδεύεται, μέχρι να φτάσουν στη δουλειά τους, δεν είναι παραγωγικός, αλλά ούτε και ευχάριστος προσωπικός χρόνος. Η έρευνα δείχνει πως οι περισσότεροι πιστεύουν πως είναι χρόνος που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πιο χρήσιμες και ευχάριστες ασχολίες.

 

Από τους περίπου 40.000 συμμετέχοντες στην έρευνα, 37% απάντησε πως η μετακίνηση από και προς τη δουλειά αποτελεί ανούσιο και απροσδιόριστο χρόνο, ενώ 27% απάντησε πως μισεί τη μετακίνηση και την ονόμασε «χάσιμο» του πολύτιμου χρόνου. Όπως αναφέρεται στην έρευνα, αυτό σημαίνει ότι για πάνω από τους μισούς εργαζομένους σε επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, ο χρόνος μετακίνησης θα μπορούσε να αφιερωθεί σε πιο αποδοτικό χρόνο εργασίας ή σε λίγες παραπάνω ώρες ξεκούρασης το πρωί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.