ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο-Σχηματίζει κυβέρνηση ο Ραχόι

18:20 - 23 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Ισπανία: Τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο-Σχηματίζει κυβέρνηση ο Ραχόι
Έπειτα από ένα πολιτικό αδιέξοδο δέκα μηνών για την Ισπανία, οι σοσιαλιστές αφήνουν τελικά τον Μαριάνο Ραχόι και κυβερνήσει τη χώρα.

Η ομοσπονδιακή επιτροπή του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE), έπειτα από εβδομάδες έντονων εσωτερικών αντιπαραθέσεων, συνεδρίασε στη Μαδρίτη και με πλειοψηφία 139 υπέρ έναντι 96 κατά, αποφάσισε να απουσιάσουν από τη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που αναμένεται να διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο, ώστε να επιτραπεί στον συντηρητικό Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος ασκεί τη διακυβέρνηση της χώρας από τα τέλη του 2011, να σχηματίσει κυβέρνηση.

Έτσι, το σοσιαλιστικό κόμμα, αποδυναμωμένο, αποφεύγει τις εκλογές για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, σε μια ψηφοφορία όπου θα κινδύνευε να υποστεί νέα ήττα.

Όπως πιστεύουν πολλοί, το κακό έχει γίνει ήδη για το PSOE αφού πολλοί βουλευτές του φοβούνται ότι θα αποκοπούν από τη βάση τους, απέχοντας στην ψηφοφορία και άρα ευνοώντας τον Ραχόι, αφού υποσχέθηκαν να τον διώξουν από την πρωθυπουργία.

Μάλιστα, ακτιβιστές αψήφησαν τη βροχή χθες Σάββατο για να πραγματοποιήσουν διαδήλωση μπροστά από τα γραφεία του PSOE στη Μαδρίτη, κρατώντας πανό που έγραφαν «Όχι στο PP», «Θέλουμε να αποφασίσουμε: το όχι σημαίνει όχι».

Η βουλευτής Σουζάνα Σουμέλζο εκτίμησε μάλιστα ότι το κόμμα της «χωρίς αμφιβολία» θα υποφέρει στις επόμενες εκλογές, «όχι μόνο εξαιτίας της αποχής, αλλά και εξαιτίας του ντροπιαστικού θεάματος που προσφέραμε τις τελευταίες ημέρες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.