ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το «πάγωμα» της παραίτησης Ρέντσι επιθυμεί ο Ιταλός ΠτΔ

22:34 - 05 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Το «πάγωμα» της παραίτησης Ρέντσι επιθυμεί ο Ιταλός ΠτΔ
Την παραμονή του Ματέο Ρέντσι στην πρωθυπουργία, μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας, Σέρτζο Ματαρέλα.

Ο Ρέντσι, μετά την απομάκρυνση του "όχι" στο δημψήφισμα θεωρεί πως δεν μπορεί να παραμείνει άλλο στην εξουσία, αλλά  ο Ματαρέλα θεωρεί πως το "πάγωμα" της παραίτησής του μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού είναι ο πιο ασφαλής δρόμος αυτή τη στιγμή για την Ιταλία.

 

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε απόψε στο Κυρηνάλιο Μέγαρο τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι. Ο πρωθυπουργός έπειτα από την έκβαση του χθεσινού δημοψηφίσματος για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, ανακοίνωσε πως δεν κρίνει δυνατή την συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης και επιπλέον εξέφρασε την πρόθεσή του να υποβάλει την παραίτησή του. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεδομένης της αναγκαιότητας για ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την ψήφιση του προϋπολογισμού, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναβάλλει την παραίτησή του και να την υποβάλει μετά την ολοκλήρωση» της ψήφισης, αναφέρει σχετική ανακοίνωση από την προεδρία της Δημοκρατίας της Ιταλίας.  

Νωρίτερα, διαρροές του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού ανέφεραν πως ο Ρέντσι θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Στη συνέχεια, θα δρομολογηθεί πιθανότατα η συγκρότηση νέας κυβέρνησης τεχνοκρατών, με τον υπουργό Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Παντοάν να είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει την πρωθυπουργία.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:52 - 06 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.