ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε ο Ματέο Ρέντσι- Ξεκινούν διαβουλεύσεις με τα κόμματα

22:19 - 07 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Παραιτήθηκε ο Ματέο Ρέντσι- Ξεκινούν διαβουλεύσεις με τα κόμματα
Την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι ανακοίνωσε το γραφείο του Ιταλού Προέδρου, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι ο κ. Ματαρέλα ζήτησε από τον κ. Ρέντσι να παραμείνει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός για όσο διάστημα θα έχει διαβουλεύσεις με τα κόμματα σχετικά με τα νέα βήματα που θα λάβουν.

 

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι διαβουλεύσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη στις 19:00 ώρα Ελλάδας και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα του Σαββάτου.

Μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων, ο κ. Ματαρέλα αναμένεται να ζητήσει από ένα μέλος της κυβέρνησης του κ. Ρέντσι ή από ένα στέλεχος του Δημοκρατικού κόμματος, να προσπαθήσει να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.

 

Νωρίτερα την Τετάρτη, μετά την έγκριση του προϋπολογισμού από τη Γερουσία, ο κ. Ρέντσι είχε επιβεβαιώσει με μήνυμα του στο Twitter ότι θα παραιτηθεί και επίσημα.

 

«Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε. Επίσημη παραίτηση στις 7 μ.μ. (20:00 ώρα Ελλάδας). Σας ευχαριστώ όλους και Ζήτω η Ιταλία» έγραψε στο Twitter ο κ. Ρέντσι.

 

Ρέντσι: Δεν φοβόμαστε τις πρόωρες εκλογές!

 

Το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας δεν φοβάται τις πρόωρες εκλογές, τις οποίες ζητούν πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, απευθυνόμενος στο κόμμα του, λίγο πριν μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για να υποβάλλει και επισήμως την παραίτησή του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.