ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακελειό στο Βερολίνο:9 νεκροί και 50 τραυματίες από τρομοκρατικό χτύπημα

23:34 - 19 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Μακελειό στο Βερολίνο:9 νεκροί και 50 τραυματίες από τρομοκρατικό χτύπημα
Πανικός επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας στο Βερολίνο λόγω της ξέφρενης πορείας ενός φορτηγού, το οποίο με μεγάλη ταχύτητα σε χριστουγεννιάτικη αγορά της γερμανικής πόλης και παρέσυρε πλήθος πολιτών στο διάβα του, με συνέπεια το θάνατο εννέα ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων ακόμη.

Η επίθεση που χαρακτηρίζεται επισήμως «τρομοκρατική» από τις γερμανικές αρχές  θυμίζει την πολύνεκρη τραγωδία στη Νίκαια της Γαλλίας το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ και αναμεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, τουλάχιστον 50 άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να μεγαλώσει.

Όπως αναφέρεται,  μετά την "επίθεση" του φορτηγού στο πλήθος, ακούστηκαν πυροβολισμοί, δίχως να έχει γίνει γνωστό αν προήλθαν από τον ή τους δράστες, ή τους αστυνομικούς, ενώ πληροφορίες αναφέρουν οτι ο οδηγός διέφυγε.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το απόγευμα (τοπική ώρα). Το φορτηγό εισέβαλε στον χώρο που είχε στηθεί η χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Breitscheidplatz, στο δυτικό Βερολίνο.

Στο σημείο ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι διασκέδαζαν και πραγματοποιούσαν τα ψώνια τους ενόψει των Χριστουγέννων.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 02:43 - 20 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.