ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιέλεν: Η τωρινή αγορά εργασίας είναι η καλύτερη της δεκαετίας

23:23 - 19 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Γιέλεν: Η τωρινή αγορά εργασίας είναι η καλύτερη της δεκαετίας
Τη σημασία της εκπαίδευσης για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία τόνισε η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γιέλεν, δηλώνοντας ότι οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων πρόκειται να εισέλθουν στην καλύτερη αγορά εργασίας της τελευταίας δεκαετίας.

«Μετά από χρόνια οικονομικής ανάκαμψης, εισέρχεστε στην ισχυρότερη αγορά εργασίας των τελευταίων 10 περίπου ετών» δήλωσε η κα. Γέλεν σε μια ομάδα φοιτητών στο πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης.

«Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η αύξηση των μισθών ανεβάζει ταχύτατα και οι εβδομαδιαίες απολαβές για τους νεαρότερους εργαζομένους έχουν καταγράψει σημαντικά κέρδη την τελευταία διετία» σημείωσε.

«Αν και η παγκοσμιοποίηση πιθανότατα θα συνεχιστεί και η τεχνολογία θα συνεχίσει να εξελίσσεται, δεν γνωρίζουμε πόσο γρήγορα θα αναπτυχθεί η οικονομία, ποιες νέες τεχνολογίες θα αναπτυχθούν ή πόσο γρήγορα και σταθερά θα επεκταθεί η απασχόληση» ανέφερε η κα. Γέλεν.

«Η επιτυχία θα συνεχίσει να συνδέεται με την εκπαίδευση, εν μέρει γιατί μια καλή εκπαίδευση ενισχύει την ικανότητα κάποιου να προσαρμόζεται σε μια οικονομία που αλλάζει» πρόσθεσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:28 - 19 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.