ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BoJ: Σε πορεία μετριοπαθούς ανάκαμψης η οικονομία- Αμετάβλητα επιτόκια

11:20 - 20 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
BoJ: Σε πορεία μετριοπαθούς ανάκαμψης η οικονομία- Αμετάβλητα επιτόκια
Αμετάβλητα επιτόκια διατήρησε σήμερα η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ), ενώ αναβάθμισε την αξιολόγηση της για την οικονομία για πρώτη φορά από το Μάιο του 2015, επισημαίνοντας ότι «συνεχίζει σε μια πορεία μετριοπαθούς ανάκαμψης».

Ειδικότερα, η τράπεζα κράτησε τον στόχο για το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο στο -0,1% και τον στόχο για την απόδοση στα 10ετή κυβερνητικά ομόλογα κοντά στο μηδέν. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να αγοράζει ιαπωνικά κυβερνητικά ομόλογα με ρυθμό περίπου 80 τρισ. γεν το έτος.

 

Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα μετά την συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής η κεντρική τράπεζα σημειώνει ότι όλοι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η ιαπωνική οικονομία προέρχονται από το εξωτερικό.

 

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Haruhiko Kuroda δήλωσε ότι τα μακροπρόθεσμα επιτόκια είναι σε «κατάλληλα» επίπεδα, ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά την πρόσφατη υποχώρηση του γεν έναντι του δολαρίου, επισημαίνοντας ότι δεν το θεωρεί πρόβλημα.

 

«Όλοι λένε ότι το γεν είναι πολύ αδύναμο, αλλά έχει επιστρέψει στα επίπεδα του περασμένου Φεβρουαρίου», δήλωσε. Παρά τις διαφορετικές πορείες που ακολουθούν οι δύο κεντρικές τράπεζες στη νομισματική τους πολιτική «δεν περιμένω η υποχώρηση του γεν να πάει πολύ μακριά καθώς υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες», σημείωσε.

 

Ανέφερε επίσης ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να αγοράζει μετοχικά funds με ετήσιο ρυθμό τα 6 τρισ. γεν παρά την τελευταία άνοδο των μετοχών στο Τόκιο και τα σημάδια βελτίωσης στην ευρύτερη οικονομία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.