ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναστασιάδης: Με ελπίδα, αυτοπεποίθηση και ενωμένοι στη Γενεύη

12:52 - 08 Ιαν 2017 | Ειδήσεις
Αναστασιάδης: Με ελπίδα, αυτοπεποίθηση και ενωμένοι στη Γενεύη
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχώρησε νωρίς το πρωί για τη Γενεύη όπου τη Δευτέρα θα αρχίσει η κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε: «Με ελπίδα, αυτοπεποίθηση και ενωμένοι στη Γενεύη, για την Κύπρο μας».

 

Τον κ. Αναστασιάδη συνοδεύουν ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας, τεχνοκράτες, ο υπουργός Εξωτερικών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο υφυπουργός παρά των προέδρω και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Με το ίδιο αεροσκάφος αναχώρησαν για τη Γενεύη και οι αρχηγοί των κομμάτων όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων πλην του ακροδεξιού ΕΛΑΜ.

 

Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας συνοδεύει και η σύζυγός του.

 

Για τη Γενεύη αναχώρησε και ο Μουσταφά Ακινζί, ο οποίος λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην Τουρκία άλλαξε τα σχέδιά του να μεταβεί εκεί μέσω Κωνσταντινούπολης.

 

Αναστασιάδης και Ακιντζί θα συναντηθούν, απόψε παρουσία του απεσταλμένου του Γ.Γ. του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Αϊντα, για να καθορίσουν τη διαδικασία των τριήμερων συνομιλιών τους πριν από τη διεθνή διάσκεψη για την πτυχή της ασφάλειας την ερχόμενη Πέμπτη.

 

Ο κ. Αναστασιάδης αναμένεται να έχει επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:55 - 08 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.