ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Αύξηση 1,3% στη βιομηχανική παραγωγή το Νοέμβριο

12:57 - 11 Ιαν 2017 | Ειδήσεις
Βρετανία: Αύξηση 1,3% στη βιομηχανική παραγωγή το Νοέμβριο
Η βρετανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε σημαντικά το Νοέμβριο μετά από μια αναβίωση της παραγωγής πετρελαίου και αερίου της Βόρειας Θάλασσας, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι η οικονομία αναπτύχθηκε σημαντικά στο τελευταίο τρίμηνο του 2016. Στον απόηχο της είδησης η στερλίνα ενισχύθηκε έναντι ευρώ και δολαρίου.

Η βρετανική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 2,1% σε μηνιαία βάση το Νοέμβριο, κυρίως εξαιτίας του πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας. 

Η μεταποιητική παραγωγή επίσης αύξησε τη συνολική παραγωγή, καθώς ενισχύθηκε κατά 1,3%, λόγω του φαρμακευτικού κλάδου, του κλάδου ηλεκτρονικού εξοπλισμού και μεταφορών.

Ωστόσο οι περισσότεροι οικονομολόγοι εξακολουθούν να εκτιμούν πως η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα υποχωρήσει στη διάρκεια του 2017 καθώς η αύξηση του πληθωρισμού συρρικνώνει τις καταναλωτικές δαπάνες.

Επίσης αναμένουν ότι η αβεβαιότητα για τους μελλοντικούς δεσμούς του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ θα επηρεάσει το επιχειρηματικό κλίμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.