ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σ.Αραβία: Μείωσε τις εξαγωγές πετρελαίου προς Ινδία και Μαλαισία

09:46 - 12 Ιαν 2017 | Ειδήσεις
Σ.Αραβία: Μείωσε τις εξαγωγές πετρελαίου προς Ινδία και Μαλαισία
Σε μείωση των εξαγωγών αργού πετρελαίου σε διυλιστήρια της Ινδίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας προχώρησε η Σαουδική Αραβία, σε μια ένδειξη συμμόρφωσης με τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου που έχει επιτευχθεί μεταξύ των μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ.

Ωστόσο, διατήρησε το μεγαλύτερο ποσοστό των εξαγωγών της προς την Ασία, σταθερό, για δεύτερο μήνα όπως αναφέρουν πηγές της σαουδαραβικής πετρελαϊκής βιομηχανίας.

 

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρία, Saudi Aramco μείωσε τις εξαγωγές Φεβρουαρίου προς τα ινδικά διυλιστήρια Reliance Industries και Hindustan Mittal Energy Ltd, όπως και προς τα διυλιστήρια Petronas της Μαλαισίας, σύμφωνα με τέσσερις πηγές που έχουν γνώση των εξελίξεων.

 

Η Aramco υποστήριξε ότι μείωσε τις εξαγωγές της, προς ακόμη έναν πελάτη της, στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας για το Φεβρουάριο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες στην Ευρώπη, αλλά και τις ΗΠΑ είναι ενδεχόμενο να δουν μειώσεις μεγαλύτερες του 18% στις ποσότητες πετρελαίου που εισάγουν από τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με μία από τις πηγές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.