ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Στις 6,5 μονάδες ο Empire State τον Ιανουάριο

17:17 - 17 Ιαν 2017 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Στις 6,5 μονάδες ο Empire State τον Ιανουάριο
Η μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη παρέμεινε σε θετικό επίπεδο, σύμφωνα με έκθεση της Federal Reserve, και οι επιχειρήσεις παρέμειναν αισιόδοξες για τις μελλοντικές συνθήκες.

Ο δείκτης γενικών επιχειρηματικών συνθηκών της Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης, διαμορφώθηκε στις 6,5 μονάδες αυτό τον μήνα έναντι των 7,6 μονάδων το Δεκέμβριο. 

 

Η αμερικανική εργοστασιακή δραστηριότητα έχει δεχθεί πιέσεις από την ασθενέστερη ζήτηση παγκοσμίως, από το ισχυρό δολάριο που καθιστά τα αμερικανικά αγαθά πιο ακριβά στο εξωτερικό, και από μια ενεργειακή πανωλεθρία που έχει οδηγήσει τις επιχειρήσεις του πετρελαϊκού κλάδου να περικόψουν τους προϋπολογισμούς τους.

 

Αλλά οι νέες παραγγελίες παρέμειναν θετικές στον τελευταίο μήνα, και τα αποθέματα διαμορφώθηκαν υψηλότερα για πρώτη φορά σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.

 

Οι δείκτες για το outlook εξαμήνου, σηματοδοτεί ότι οι επιχειρήσεις είναι εξαιρετικά αισιόδοξες για την οικονομική τους κατάσταση με τον δείκτη των μελλοντικών επιχειρηματικών συνθηκών να παραμένει αμετάβλητος στο 49,7.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.