ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χιονοστιβάδα πλάκωσε ξενοδοχείο στην Πεσκάρα-Φόβοι για «πολλούς νεκρούς»

11:12 - 19 Ιαν 2017 | Ειδήσεις
Χιονοστιβάδα πλάκωσε ξενοδοχείο στην Πεσκάρα-Φόβοι για «πολλούς νεκρούς»
Η Ιταλία δοκιμάζεται και πάλι από τους σεισμούς και μάλιστα εν μέσω κακοκαιρίας, που δημιουργεί επιπλέον προβλήματα. Από τις σεισμικές δονήσεις της Τετάρτης προκλήθηκαν χιονοστιβάδες και μία από αυτές καταπλάκωσε ολόκληρο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην περιοχή της Πεσκάρα.

Το ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιοχή Φαρίντολα που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Γκράν Σάσσο, στην ευρύτερη περιοχή της Πεσκάρα στην κυριολεξία «θάφτηκε» κάτω από το χιόνι.

 

Λίγο μετά τις 5 το πρωί (τοπική ώρα) το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι οι ομάδες διάσωσης κατόρθωσαν να φτάσουν στο ξενοδοχείο, χωρίς όμως να μπορούν ακόμα να μπουν μέσα. Όπως αναφέρεται, δεν ακούγονται φωνές από τους πελάτες και τους εργαζόμενους που είχαν εγκλωβιστεί εκεί, αλλά φαίνεται φως.

 

Λίγα λεπτά αργότερα έγινε γνωστό πως οι διασώστες εντόπισαν δύο άτομα που είδαν την χιονοστιβάδα να έρχεται και σώθηκαν μπαίνοντας μέσα σε αυτοκίνητο, έξω από το ξενοδοχείο. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους, αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο. Τα μέλη των σωστικών συνεργείων εργάζονται εντατικά ώστε να κατορθώσουν να φτάσουν στο εσωτερικό του κτηρίου.

 

Ο επικεφαλής διασώστης μιλώντας στο ANSA, όμως, σημείωσε: "Υπάρχουν πολλοί νεκροί".

 

ansa 2

Τελευταία τροποποίηση στις 11:14 - 19 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.