ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακάθεκτο πάνω από τα 61 δολάρια το αργό

21:20 - 27 Φεβ 2007 | Ειδήσεις
Πάνω από τα 61 δολάρια κινείται η τιμή του αργού, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για μείωση των αποθεμάτων, λόγω της επιδιόρθωσης μονάδων στις ΗΠΑ, αλλά και λόγω των εκτιμήσεων ότι μπαίνουμε σε νέα φάση έντασης στις σχέσεις της Δύσης με το Ιράν αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του τελευταίου.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αργού κινείται ανοδικά κατά 0,42% στα 61,65 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του πετρελαίου τύπου Μπρεντ ενισχύεται κατά 0,83% στα 61,840 δολάρια το βαρέλι.

Σημειώνεται ότι ενδοσυνεδριακά η τιμή του αργού ξεπέρασε τα 62 δολάρια, για πρώτη φορά φέτος, ενώ νωρίτερα, μετά τη «βουτιά» των κινεζικών μετοχών, το πετρέλαιο έπεσε στη Νέα Υόρκη κατά 1,33 δολάρια καταγράφοντας μείωση 2,2%, λόγω των εκτιμήσεων ότι έπεται επιβράδυνση στην ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης στον κόσμο καταναλώτριας σε πετρέλαιο χώρας. Σημειώνεται ότι η κατανάλωση της Κίνας σε πετρέλαιο αγγίζει περίπου το 9% της παγκόσμιας κατανάλωσης.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Summit Energy Services Inc, κ. Brad Samples, «είμαστε στο μέσο μιας περιόδου ανακατασκευής των μονάδων, η οποία ωστόσο ενδέχεται να κρατήσει μέχρι τον Απρίλιο», ενώ οι εν λόγω επιδιορθώσεις έπληξαν και τις εξαγωγές βενζίνης.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.