ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ σε Αυστραλό πρωθυπουργό: «Αυτή δεν είναι "καλή μέρα", φίλε»!

10:28 - 02 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Τραμπ σε Αυστραλό πρωθυπουργό: «Αυτή δεν είναι "καλή μέρα", φίλε»!
Ένα... επεισοδιακό τηλεφώνημα που τον έφερε σε δύσκολη θέση είχε ο Αστραλός πρωθυπουργός, Μάλκολμ Τέρνμπουλ, με τον Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με το διάταγμά των ΗΠΑ για τους πρόσφυγες και το πώς αυτό θα επηρεάσει τις μεταξύ τους συμφωνίες.

Παρότι αρχικά ανακοινώθηκε πως οι συμφωνίες ΗΠΑ-Αυστραλίας για το θέμα ισχύουν κανονικά και πως η χώρα εξαιρείται από τις απαγορεύσεις, στο τηλεφώνημα υπήρξε μεγάλη ένταση, σχετικά με τη συμφωνία που είχαν υπογράψει Ομπάμα-Τέρνμπουλ, σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ θα δεχτούν 1.250 πρόσφυγες από τους δεκάδες χιλιάδες που κατακλύζουν τα κέντρα κράτησης της Αυστραλίας.

 

«Αυτή δεν είναι "καλή μέρα", φίλε», φαίνεται πως είπε ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στον πρωθυπουργό Τέρνμπουλ, χρησιμοποιώντας την καθημερινή έκφραση των Αυστραλών, «mate», σύμφωνα με τις πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post.

 

Μάλιστα, ο Τραμπ είπε πως αυτό «ήταν το χειρότερο τηλεφώνημα» από όσα έχει κάνει μέχρι τώρα!

 

Στη συνέχεια, τον «κορόιδεψε» για την εκλογική του πλειοψηφία, που είναι οριακή, ενώ δεν δίστασε να του πει πως με την συμφωνία αυτή, οι Αυστραλοί ουσιαστικά «εξάγουν» στις ΗΠΑ τους «επόμενους βομβιστές της Βοστώνης»!

 

«Με σκοτώνεις πολιτικά», είπε ο αμερικανός πρόεδρος στον Τερνμπουλ, ενώ λίγο αργότερα έγραψε στο Twitter του: «Το πιστεύετε; Η διοίκηση Ομπάμα υπέγραψε να πάρει χιλιάδες παράνομους μετανάστες από την Αυστραλία. Γιατί; Θα μελετήσω αυτή την ηλίθια συμφωνία!».

 

Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματούχους που επικαλείται η Washington Post, ο Τραμπ συμπεριφέρθηκε κατ΄ανάλογο τρόπο και σε άλλους ηγέτες με τους οποίους συνομίλησε από όταν ανέλαβε την προεδρία, όπως για παράδειγμα με τον πρωθυπουργό του Μεξικού. Αυτή τη φορά όμως, λένε οι πηγές αυτές, ξεπεράστηκε κάθε προηγούμενο.

 

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας πάντως, όταν ρωτήθηκε σχετικά, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες, τονίζοντας πως αυτά τα τηλεφωνήματα είναι «ειλικρινή και εμπιστευτικά» και πως ο ίδιος δεν πρόκειται να ενισχύσει το ρεπορτάζ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.