ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kaplan(Fed): Ζητά από τη Γέλεν αύξηση των επιτοκίων

12:12 - 14 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Kaplan(Fed): Ζητά από τη Γέλεν αύξηση των επιτοκίων
Η Fed πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της σύντομα ώστε να μην αναγκαστεί να ανεβάσει ταχύτητα προχωρώντας σε απότομες ανόδους αργότερα, είπε σήμερα ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Rob Kaplan.

«Άποψή μου είναι ότι αν κινηθούμε σύντομα, αντί για αργότερα, αυτό μελλοντικά (...) μειώνει την πιθανότητα η Fed να νιώσει την ανάγκη να αφαιρέσει τη διευκόλυνση πιο γρήγορα», επεσήμανε ο τραπεζίτης σε κείμενό του που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της κεντρικής τράπεζας.

Σύμφωνα με το Marketwatch, ο Kaplan είναι φέτος μέλος της επιτροπής χάραξης πολιτικής της Fed με δικαίωμα ψήφου.

Στις 14-15 Μαρτίου θα συνεδριάσουν και πάλι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας για να ορίσουν τα επιτόκια. Τα σχόλια του Kaplan υπονοούν πως ο ίδιος, μαζί με κάποιους άλλους προέδρους περιφερειακών παραρτημάτων, θα επιχειρηματολογήσουν υπέρ μιας ανόδου των επιτοκίων στη συνεδρίαση.

Παρ’ όλα αυτά, η πρόεδρος της Fed, Τζάνετ Γέλεν και ο κύκλος της δεν δείχνουν τις τελευταίες εβδομάδες να στηρίζουν μια τέτοια κίνηση. Σήμερα και αύριο, η Γέλεν καταθέτει ενώπιον του Κογκρέσου, όπου θα τοποθετηθεί σχετικά με την αμερικανική οικονομία και τη νομισματική πολιτική της τράπεζας.

Οι ειδικοί, πάντως, εκτιμούν πως η Fed θα επιστρέψει σε μια προσέγγιση αργού ρυθμού. Αφήνουν στο τραπέζι την άνοδο το Μάρτιο, αλλά θεωρούν πιθανότερο τα επιτόκια να αυξηθούν τον Ιούνιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.