ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γέλεν: Δεν φταίει η Fed για την ασθενή οικονομία

20:39 - 15 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Γέλεν: Δεν φταίει η Fed για την ασθενή οικονομία
Το γεγονός πως η αμερικανική οικονομία είναι ασθενής παραδέχθηκε η πρόεδρος της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν προσθέτοντας παρ’ όλα αυτά πως οι πολιτικές της Fed αποτέλεσαν στήριγμα και όχι εμπόδιο.

Οι ΗΠΑ αναπτύχθηκαν με ταχύτερο ρυθμό από άλλα μέρη του κόσμου ενώ διαθέτουν ένα ισχυρό τραπεζικό σύστημα, από όταν η Κεντρική Τράπεζα άρχισε να εφαρμόζει διευκολυντικές πολιτικές μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, σημείωσε.

 

«Η οικονομία έχει ανακάμψει, για παράδειγμα, πιο γρήγορα, από... τις οικονομίες της ΕΕ στον απόηχο της κρίσης», τόνισε η Γέλεν στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας κατάθεσής της ενώπιον του Κογκρέσου. «Η Fed έχει θέσει σε εφαρμογή ιδιαίτερα διευκολυντικές νομισματικές πολιτικές που στόχο είχαν να δώσουν ώθηση στις δαπάνες και να αποκαταστήσουν τη χαμηλή απασχόληση ή να πετύχουν το στόχο της μεγιστοποίησης της απασχόλησης και της σταθερότητάς τιμών όπως αυτοί ορίζονται από το Κογκρέσο».

 

«Θεωρώ ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη αυτών των στόχων και η νομισματική πολιτική παραμένει διευκολυντική», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.