ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Harker(Fed): Υπέρ 3 αυξήσεων επιτοκίων εντός του έτους

21:45 - 15 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Harker(Fed): Υπέρ 3 αυξήσεων επιτοκίων εντός του έτους
Υπέρ τριών αυξήσεων επιτοκίων, εντός του 2017, τάχθηκε ο επικεφαλής της Federal Reserve στη Φιλαδέλφεια, Patrick Harker, την ώρα που ο Eric Rosengren (από τη Βοστόνη) έκανε λόγο για περισσότερες από τρεις κινήσεις φέτος.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση πως οι τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2017 είναι ο πλέον κατάλληλος "δρόμος" για τη Fed, δεδομένου ότι η αμερικανική οικονομία θα μείνει εντός τροχιάς. 

 

"Η οικονομία, στο σύνολό της, είναι σε αρκετά καλή κατάσταση", σημείωσε, σε ομιλία του, ο Harker, παρατηρώντας πως ο πληθωρισμός βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, αλλά αναμένεται να φθάσει τον στόχο της Fed για 2% κάποια στιγμή μέσα στο τρέχον έτος, ή το επόμενο. Όσον αφορά στην ανεργία των ΗΠΑ, δήλωσε πως έχει διαμορφωθεί στα φυσιολογικά της επίπεδα. 

 

Η μέση εκτίμηση των αξιωματούχων της Fed είναι τρεις αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2017. Ωστόσο, ο επικεφαλής της Fed στη Βοστόνη, Rosengren, μιλώντας σε εκδήλωση, επεσήμανε πως τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν τουλάχιστον με τον ρυθμό που προκρίνουν οι τρέχουσες μέσες προβλέψεις της Fed και ενδεχομένως με ακόμη ταχύτερο ρυθμό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.