ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χεζμπολάχ:Οι δηλώσεις Τραμπ είναι το τέλος της ειρήνης στο Παλαιστινιακό

21:06 - 16 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Χεζμπολάχ:Οι δηλώσεις Τραμπ είναι το τέλος της ειρήνης στο Παλαιστινιακό
Σκληρή απάντηση στη δήλωση Τραμπ πως δεν στηρίζει απαραίτητα την ιστορική λύση των «δύο κρατών», η οποία προβλέπει τη μελλοντική ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, έδωσε ο ηγέτης της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ. Απείλησε μάλιστα για πρώτη φορά ότι σε περίπτωση πολέμου θα στοχεύσει τις ισραηλινές πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Ντιμόνα.

Οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου D. Trump με τον ισραηλινό πρωθυπουργό B. Νetanyahu για το Παλαιστινιακό ουσιαστικά σηματοδοτούν το τέλος της ειρηνευτικής διαδικασίας με το Ισραήλ, προειδοποίησε ο επικεφαλής της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ.

 

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου χθες στην Ουάσιγκτον, ο D. Trump απέφυγε να υποστηρίξει την ιστορική λύση των «δύο κρατών» – η οποία προβλέπει τη μελλοντική ίδρυση παλαιστινιακού κράτους – θέτοντας εν αμφιβόλω την πολιτική που ακολουθεί η Ουάσιγκτον επί δύο δεκαετίες.

 

Σε ομιλία του, ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα επισήμανε πως οι δηλώσεις Trump «συνιστούν ημιεπίσημη ανακοίνωση του θανάτου του δρόμου της διαπραγμάτευσης». Προσέθεσε πως η λύση των δύο κρατών ήταν η «βάση» και ο μοναδικός δρόμος για την ειρήνη, αλλά πλέον «χάθηκε».

Ο κ. Νασράλα τόνισε πως η Χεζμπολάχ θα πολεμήσει σκληρά σε τυχόν μελλοντική σύγκρουση με το Ισραήλ, εάν ο D. Trump δώσει στο Τελ Αβίβ το πράσινο φως για επιδρομές στο έδαφος του Λιβάνου.

 

Απείλησε μάλιστα για πρώτη φορά ότι σε περίπτωση πολέμου οι μαχητές της Χεζμπολάχ θα στοχοθετήσουν τις ισραηλινές πυρηνικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Ντιμόνα.

 

Εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος πως δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος νέας σύγκρουσης της οργάνωσης με το Ισραήλ. Οι δύο πλευρές έχουν πολεμήσει δύο φορές σε λιβανέζικο έδαφος τα τελευταία χρόνια, το 2000 και το 2006.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.