ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζητούνται υπάλληλοι μέσω... facebook

10:47 - 17 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Ζητούνται υπάλληλοι μέσω... facebook
Αγγελίες για την κάλυψη θέσεων εργασίας θα μπορούν να αναρτούν οι εργοδότες πλέον στο facebook, το οποίο φαίνεται να αλλάζει τη στάση του και να μπαίνει βαθιά στην αγορά εργασίας. Τα σχέδια του κοινωνικού δικτύου θα πραγματοποιηθούν άμεσα, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν αίτηση γι’ αυτές τις θέσεις μέσα στο Facebook.

Οι εργοδότες θα λαμβάνουν τις αιτήσεις των χρηστών μέσω messenger, ενώ το Facebook ελπίζει πως έπειτα οι εργοδότες και τα άτομα που επιθυμούν να εργαστούν γι’ αυτούς θα συνεχίσουν την επικοινωνία από το Messenger μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, είτε προσληφθεί κάποιος είτε το αντίθετο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για την ανάρτηση της θέσης εργασίας δεν θα υπάρχει κάποια χρέωση.

 

Η είδηση βέβαια δεν χαροποιεί ιδιαίτερα τις υπάρχουσες επαγγελματικές πλατφόρμες όπως το LinkedIn, το οποίο χρεώνει τους εργοδότες για να τους επιτρέψει να ποστάρουν και να προωθούν θέσεις εργασίας στο κοινωνικό του δίκτυο. Το Facebook δεν είναι απαραίτητα το πρώτο μέρος που σκέφτεται κανείς όταν αναζητά εργασία, αλλά σίγουρα θα μπορέσει να ανταγωνιστεί το LinkedIn, του οποίου έχει και πολύ μεγαλύτερη βάση χρηστών.

 

Το νέο χαρακτηριστικό του κοινωνικού δικτύου θα είναι διαθέσιμο από την Τετάρτη, αλλά αρχικά μόνο σε ΗΠΑ και Καναδά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.